עוגת גבינה ללא גלוטן

עוגת גבינה מהירה וקלה להכנה לרגישים לגלוטן

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת גבינה ללא גלוטן
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 12 מנות / תבנית בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 קילו גבינה לבנה רכה 9% "תנובה"
  • 1 שמנת מתוקה להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 1 שקית קטנה של ג’לטין
  • ריבת פירות יער
  • סוכר או תחליף סוכר לפי הטעם (בין 4-3 כפיות)

אופן הכנה:

1. מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצף יציב, מערבבים את הקצף עם הגבינה ומוסיפים סוכר. במקביל ממיסים את הג’לטין במים פושרים עד להמסה מוחלטת של האבקה ללא גושים.
2. מערבבים את כל הרכיבים עד לקבלת מרקם אחיד. שופכים לתבנית עגולה ושמים במקרר לשעה עד שעתים עד שהעיסה נעשת צמיגית וקופצנית כמו ג’לי.
3. מורחים ריבה על החלק העליון של העוגה בצורה שווה.
דרג: