עוגת גבינה ללא אפייה

עוגה מצוינת לחג השבועות ללא אפייה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת גבינה ללא אפייה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 10 מנות / תבנית 26 ס''מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 250 גרם פרורי פתיבר אסם
  • 150 גרם חמאה
  • 2 שמנת מתוקה
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל אסם
  • 500 גרם גבינה לבנה 9%
  • חצי כוס סוכר
  • כוס חלב
  • קליפת לימון מגוררת {אם אין אפשר במיץ לימון}
  • 1/2 שקית (7 גרם) ג’לטין
  • ¼ כוס (50 מ"ל) מים רותחים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. ממיסים את החמאה. מוסיפים את פרורי הפתיבר ,שמים לתחתית של התבנית משומנת. משאירים בצד את שאר הפרורים לקישוט [אם נשאר]
2. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת
3. מערבלים את החלב,סוכר והגבינה במהירות נמוכה
4. מוסיפים את הפודינג ומערבבים עד לתערובת חלקה במהירות גבוהה
5. תוך כדי מוסיפים את קליפת הלימון.[למי שאין אפשר להוסיף כפית מיץ לימון]
6. ממיסים את הג’לטין במים רותחים [לחכות כ-15 דק'] מוסיפים את הג’לטין לתערובת הגבינה ומערבבים היטב
7. יוצקים את התערובת על בסיס העוגה ומשטחים. אפשר לפזר עוד ביסקוויטים מעל 
8. מצננים במקרר למספר שעות

דרג: