עוגת גבינה לימונענע

עוגת גבינה פוטוגנית

מאת: אירנה ב

דרג:
עוגת גבינה לימונענע
עד 60 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 10 מנות/ תבנית בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לטראפלס
  • 150 גרם שוקולד לבן
  • 40 גרם שמנת מתוקה 32% - 38%
  • כמה ענפי נענע
  • 25 גרם חמאה
  • לבסיס
  • 3/4 1 כוסות קמח רגיל
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 כפות מיץ לימון
  • כ-1 כפית גרידת לימון
  • כ-2 כפות עלי נענע קצוצים
  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
  • למלית גבינה
  • 750 גרם גבינה לבנה 5%
  • 1 כוס סוכר
  • 4 ביצים
  • 3 כפות קורנפלור
  • 1 כף מיץ לימון
  • כ-1 כפית גרידת לימון
  • לקרם לימון
  • 1/4 כוס מיץ לימון (בערך 2 לימונים)
  • גרידת לימון אחד
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 20 גרם חמאה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
מתחילים בהכנות לטרפאלס:

1. מוזגים את השמנת המתוקה לקערה, מוסיפים את הנענע.
2. לחמם את כ-30 - 40 שניות במיקרו, לערבב היטב ולהשהות כדקה.
3. מוציאים את הנענע תוך כדי סחיטה לתוך השמנת - שתספוג את הטעם של הנענע.
4. מוסיפים את השוקולד הלבן ומערבבים, במידה והשוקולד לא נמס במלואו, מחממים שוב במיקרו כ-20 שניות נוספות ומערבבים היטב עד להמסה מלאה.
5. מוסיפים את החמאה בהדרגה ומערבבים לקבלת תערובת חלקה.

לתת לתערובת להתקרר, לכסות בניילון נצמד ולשמור במקרר כ-4 שעות (או לכל הלילה).

לבסיס:

1. מערבבים את הקמח עם הסוכר, גרידת לימון ונענע.
2. מוסיפים את המיץ.
3. חותכים את החמאה הקרה לקוביות קטנות ומוסיפים לבצק, מעבדים בפולסים קצרים במעבד מזון מצוייד בסכין פלסטיק / מתכת לקבלת בצק פירורים.
4. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפיה ומשמנים את הנייר ואת דפנות התבנית בחמאה.
5. מעבירים את הפירורים לתבנית ומשטחים אותם עם היד תוך כדי יצירת דפנות בגובה כ-4 ס"מ.

למלית גבינה:

1. במעבד מזון מערבבים את כל המצרכים (אין צורך לשטוף לאחר הכנת הבצק...) לקבלת תערובת אחידה.
2. מוזגים את המילוי לתוך התבנית עם הבצק.
3. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-35 דקות.
4. מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות ואופים כ-15 דקות נוספות עד שהמלית יציבה.
5. פותחים קצת את התנור ולתת לעוגה להתקרר כחצי שעה בתוך התנור, לאחר מכן להוציא ולקרר אותה לגמרי על השיש.

קרם לימון:

1. בסיר קטן מערבבים את גרידת הלימון עם הסוכר.
2. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים.
3. מקציפים קצת את הביצים עם מזלג ומוסיפים לתערובת הסוכר.
4. בשלב זה מומלץ להניח את התערובת בצד כחצי שעה - הקרם יוצא ארומטי יותר.
5. מוסיפים את החמאה ומבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב תמידי עד להסמכה - כ-6-8 דקות.
6. מקררים לגמרי ומצפים את העוגה.

ולסיים בטראפלס - לגלגל כדורים מהתערובת שחיכתה במקרר ולקשט את העוגה.
דרג: