עוגת גבינה לימונית

עוגת גבינה קטנה, לימונית, מתוקה חמצמצה שמכינים בקלות בתבנית אינגליש קייק.

מאת: קרן אגם

דרג:
עוגת גבינה לימונית
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: שעה

כמות מנות: 10

סוג תבנית / כלי: תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס״מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • 12 ביסקויטים (90 גר׳ ) פתי בר טחונים דק
  • 2 כפות ( 20 גר׳) חמאה מומסת
  • כף סוכר חום בהיר
  • למלית :
  • 2 גביעים ( 450 גר׳) גבינת שמנת 25%
  • 1/2 גביע ( 100 גר׳) יוגורט 4.5%
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1 ביצה גודל L
  • 1 כף קורנפלור
  • 1 כפית תמצית/מחית וניל
  • 3 כפות מיץ לימון
  • כף גרידת לימון
  • קורט מלח
  • לציפוי:
  • מיכל (200 מ״ל) שמנת חמוצה
  • 2 כפות סוכר
  • כפית תמצית/מחית וניל
  • לעיטור:
  • מיכל ( 250 מ״ל) שמנת מתוקה 38%
  • כוס חלב
  • 1 חבילה ( 80 גר׳) אינסטנט פודינג וניל

אופן הכנה:

אופן ההכנה: 1.מרפדים תחתית תבנית בנייר אפייה כשהקצוות ״מציצים החוצה״ ( יעזור לנו בהמשך בחילוץ העוגה מהתבנית) מחממים תנור ל 180 מעלות 2.מערבבים בקערה את פירורי הביסקויטים עם החמאה והסוכר החום לתערובת אחידה ולחה . מכניסים לתנור ואפים כ 10 דק׳. .מוציאים מהתנור ומורידים חום תנור ל 160 מעלות. מכינים את המילוי: 3..בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים גבינת שמנת, יוגורט וסוכר לתערובת אחידה. מוסיפים וניל,מיץ וגרידת לימון ומערבבים, מוסיפים ביצה מלח וקורנפלור וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מעבירים את תערובת המילוי לתבנית. אופים כ 40 דק׳. בינתיים מכינים את הציפוי: 4.בקערה מערבבים היטב שמנת חמוצה וניל וסוכר לתערובת אחידה. 5.פותחים את התנור, ויוצקים את הציפוי בעזרת כף מעל העוגה, ומיישירים. סוגרים את את התנור ואופים עוד כ 20 דק׳ נוספות. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין. מעבירים לקירור לשעתיים עד לילה. בעזרת נייר האפייה שמציץ מהצדדים מחלצים את העוגה מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה. מכינים את הקרם: 6.בעקרת המיקסר מקציפים שמנת מתוקה עם חלב ואבקת פודינג וניל, עד לקבלת קצפת סמיכה. מקשטים את העוגה ומיישירים. שומרים בקירור, מכוסה.

דרג: