עוגת גבינה לימונית

עוגת גבינה ביתית

מאת: יהודית אביב

דרג:
עוגת גבינה לימונית
עד 60 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 14 מנות/ תבנית בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לעוגה
  • 1 ק"ג גבינה לבנה 9% שומן
  • 250 גרם גבינת שמנת
  • 1 גביע יוגורט 3% שומן
  • 3 ביצים גדולות
  • 5 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 5 כפות קורנפלור
  • 1 וחצי כוסות סוכר
  • 100 גרם שוקולד לבן מומס
  • 1/2 כוס מחית לימון קפואה להכנת לימונדה
  • גרידת לימון מלימון שלם
  • לציפוי העוגה
  • 2 גביעים שמנת חמוצה 15% שומן
  • קורט מלח
  • לקישוט
  • 3 לימונים
  • 7 כפות סוכר
  • כף מים

אופן הכנה:

אופן הכנה:
הכנת הציפוי:
גבינת שמנת ביתית - יוצאת כמות של בערך 600-700 גרם
1. מערבבים יחד שמנת ומלח.
2. מניחים מסננת (פלסטיק) מעל כלי לקליטת הנוזלים.
3. מניחים על המסננת את בד החיתול ומעבירים אליו את השמנת.
4. סוגרים את החיתול (לא לנסות לסחוט אותו בשלב זה) ומניחים במקרר ל- 24 שעות.
5. מידי פעם שופכים את הנוזלים שהצטברו בכלי.
6. אחרי 24 שעות סוחטים היטב את הגבינה בעזרת החיתול ומעבירים לכלי.

העוגה:
1. מחממים תנור לחום של 160 מעלות ומניחים בתחתית התנור כלי עם מים רותחים.
2. ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל.
3. בקערה גדולה מערבבים יחד בעזרת מטרפה ידנית את כל הגבינה הלבנה, גבינת שמנת, יוגורט, ביצים, אינסטנט פודינג, קורנפלור, סוכר, מחית לימון וגרידת לימון.
4. מעבירים 3 כפות מתערובת הגבינה לתערובת השוקולד המומס ומערבבים היטב לאחידות (השוואת מרקמים).
5. מחזירים את תערובת השוקולד לתערובת הגבינה ומערבבים היטב.
6. מוזגים לתבנית ואופים בין שעה ורבע לשעה וחצי עד שהעוגה יציבה לחלוטין (היא נשארת לבנה ורק בקצוות מעט משחימה).
7. מוציאים מהתנור ומצפים בשמנת הביתית שהוכנה מראש.
8. מכניסים לתנור לעוד 10 דקות.
9. מכניסים למקרר ללילה שלם, מוציאים ומקשטים עם קליפות הלימון.

קליפות לימון מקורמלות:
1. שוטפים היטב 3 לימונים, בעזרת קולפן קולפים את הקליפה הכי דק שאפשר ובלי החלק הלבן שהוא מריר.
2. בעזרת סכין חדה חותכים את הלימון לרצועות דקיקות.
3. מרתיחים את הקליפות וזורקים את המים 3 פעמים (להוצאת המרירות), מוודאים שהקליפות רכות, אם לא התרככו מספיק אחרי 3 פעמים מבשלים עד לריכוך.
4. במחבת טפלון ממיסים 7 כפות סוכר וכף מים לקרמל זהוב.
5. מוסיפים את קליפות הלימון ומערבבים עם כף עץ 2-3 דקות עד שכל הקליפה עטופה בקרמל ומקבלת צבע ענברי מבריק.
6. מצננים ומקשטים את העוגה.

דרג: