עוגת גבינה לימונית עם פירות העונה

עוגת גבינה אוורירית ועדינה מקושטת בפירות העונה, מנה אחרונה מתאימה בהחלט לארוחת חג שבועות

מאת: לבנה רייזר

דרג:
עוגת גבינה לימונית עם פירות העונה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לתחתית:
  • חב' ביסקוויטים פתי בר
  • 100 גרם חמאה רכה
  • למילית:
  • 1 חב' גבינת שמנת
  • 1 חב' גבינת טוב טעם
  • 2 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/4 כוס מיץ לימון טרי
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף גרידת קליפת לימון
  • לציפוי:
  • 1 גביע שמנת 9% תנובה
  • 2 כפות סוכר
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • לקישוט:
  • פירות העונה חתוכים

אופן הכנה:

הכנה:
1. מפוררים ביסקוויטים פתי בר מוסיפים חמאה רכה מועכים ביד ומרפדים תבנית בתחתית.
2. מקציפים ביצים וסוכר לכדי קצף אוורירי בצבע בהיר.
3. בקערה אחרת מערבבים את הגבינות לכדי תערובת רכה וחלקה.
4. מוסיפים מיץ לימון וגרידת לימון לגבינה וגם את תמצית וניל.
5. מערבבים את שתי הקערות ידני בתנועת קיפול.
6. מעבירים לתבנית על התחתית ואופים בתנור שחומם מראש 180 מעלות. למשך 30 דקות. חשוב שהעוגה לא תקבל סדקים ועל כן מומלץ לשים תבנית מים בתחתית התנור. בזמן האפייה לא לפתוח את התנור ובתום האפייה יש לפתוח את דלת התנור למחצה ולתת לעוגה להתקרר בתנור.
7. הכנת ציפוי שמנת- מקציפים גביע שמנת רגילה עם סוכר ותמצית וניל, מניחים את הציפוי בעדינות מעל לעוגת הגבינה ומיישרים.
8. מחזירים את העוגה לתנור שחומם שנית לחום 180 מעלות לאפייה של 5 דקות.
• מוציאים ומקררים בחוץ ואז מכניסים למקרר ל-2 שעות.
• מקשטים בפירות העונה ומחזירים למקרר למשך 3 שעות לפני שפורסים ומגישים.
דרג: