עוגת גבינה, לימון ותות שדה

עוגת גבינה עשירה בטעמים לימוניים ומעוטרת בתותים וריבה

מאת: צבי מנלה

דרג:
עוגת גבינה, לימון ותות שדה
שף חובבן - בינוני \ חלבי

כמות מנות: 12 מנות/תבנית 20*30

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 ביצים
  • 250 גרם גבינה שמנה
  • 200 גרם גבינת ריקוטה
  • 80 גרם חמאה
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1 כוס סוכר
  • 250 גרם עוגיות חמאת אגוזים
  • 2 כפות קורנפלור
  • 2 כפיות קליפת לימון מגוררת
  • כף קליפת לימון מגוררת
  • 1/3 כוס ריבת תות שדה
  • 3/4 כוס שמנת חמוצה
  • 500 גרם תותי שדה חצויים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מרפדים בנייר אלומיניום תבנית בגודל 20 על 30 ס"מ.
2. מכניסים את העוגיות לקערת מעבד מזון. מעבדים 20 שניות, או עד לריסוק דק.
3. מעבירים לקערה בינונית, מוסיפים חמאה ולימון, מערבלים היטב.
4. מעבירים לתבנית ומהדקים היטב לתחתית. מקררים 20 דקות, או עד שמתקשה.
5. הכנת המילוי:
מחממים מראש תנור לחום בינוני של 180 מעלות.
6. מערבלים את הגבינות במעבד חשמלי עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
7. מוסיפים סוכר וקורנפלור. מוסיפים ביצים, אחת אחת, ומערבלים היטב אחרי כל הוספה.
8. מוסיפים קליפת לימון, מיץ לימון ושמנת חמוצה.
9. מערבלים עד לקבלת מרקם חלק.
10. מעבירים את התערובת לתבנית שהוכנה מראש. אופים 50 דקות או עד שמתייצב. מצננים, ומקררים עד שמתקשה.
11. מסדרים את חצאי התותים על פני העוגה.
12. מחממים את הריבה על אש עד שהיא נמסה, מורחים על פני העוגה והתותים. מקררים עד שמתייצב. חותכים ל-12 ריבועים.

דרג: