עוגת גבינה לוטוס ונשיקות

הנה מתכון פשוט וחגיגי,עוגת גבינה קרה עם רוטב לוטוס משגע וכתר נשיקות בלבן.ללא אפייה, האורחים יחמיאו ואתם תסמיקו.

מאת: מירב גביש

דרג:
עוגת גבינה לוטוס ונשיקות
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 10

סוג תבנית / כלי: תבנית עגולה בקוטר 26 ס:מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • תחתית פירורים:
  • 250 גר׳ ביסקוויט לוטוס
  • 150 גר׳ חמאה מומסת
  • מלית גבינה:
  • 2 שמנת מתוקה
  • 1 חב׳ אינסטנט פודינג
  • חצי כוס חלב
  • ⅓ כוס סוכר
  • 500 גר׳ גבינה לבנה 5%
  • 1 גבינת שמנת בטעם טבעי 25% (השתמשתי ב׳נפוליאון׳)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ציפוי לוטוס ושוקולד לבן:
  • 2 כפות ממרח לוטוס
  • 125 מיל׳ שמנת מתוקה
  • 50 גר׳ שוקולד לבן שבור לקוביות
  • לקישוט:
  • 40 נשיקות מרנג ו-6 כפות קוקוס קלוי לקישוט

אופן הכנה:

הוראות הכנה 1. רוטב לוטוס: שמים בקערה את ממרח הלוטוס והשוקולד. מחממים בסיר שמנת מתוקה לסף רתיחה. מוזגים את השמנת על גבי הלוטוס והשוקולד. מחכים 2 דק׳. מערבבים לאחידות. מצננים, מניחים בצד. 2. פירורים: טוחנים בבלנדר את הביסקוויטים עד שמתקבלים פירורים. מעבירים לקערה ומערבבים יחד עם החמאה המומסת. משטחים את הפירורים בתבנית לשכבה אחידה. 3. מלית גבינה: בקערה מערבבים גבינה לבנה, גבינת שמנת ותמצית וניל. בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה, חלב, סוכר ואבקת פודינג עד שמתקבל קרם יציב. מקפלים את הקצפת לתוך תערובת הגבינה. 4. מוסיפים את תערובת הגבינה על הפירורים ומשטחים לשכבה אחידה. 5. יוצקים את הרוטב על העוגה הקרה ומכסים באופן אחיד. מקשטים מסביב בקוקוס קלוי ומניחים מעל נשיקות. 6. שומרים במקרר עד 5 ימים. עוד משהו קטן: את העוגה ניתן להכין בכוסות. אפשר לוותר על הנשיקות, העוגה עדיין תהיה טעימה מאד! חג שמח! גבישס - בלוג האוכל של מירב גביש.

דרג: