עוגת גבינה לוטוס-אגם הברבורים

עוגה יפהפייה לאירוח מרשים מלאה בכל טוב: פחזניות, שמנת, קרם וממרח לוטוס

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אורטל בכר

דרג:
עוגת גבינה לוטוס-אגם הברבורים
עד 60 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 16 מנות / תבנית מספר 26

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • 250 גרם עוגיות לוטוס
  • 80 גרם אגוזי לוז
  • 100 גרם חמאת תנובה מומסת
  • למלית:
  • 2 כוסות חלב תנובה 3%
  • 1 כוס סוכר
  • 2 שקיות ג'לטין
  • 500 גרם גבינה לבנה 1/2% תנובה
  • 2 שמנת מתוקה להקצפה 38% השף הלבן
  • 1/2 כוס סוכר
  • שקית סוכר וניל
  • 150 גרם עוגיות לוטוס שבורות גס
  • לפחזניות:
  • 1 כוס מים
  • 100 גרם חמאת תנובה
  • 1/2 1 כוס קמח
  • רבע כפית מלח
  • 3 ביצי תנובה XL
  • למילוי הפחזניות:
  • כוס חלב תנובה 3%
  • שמנת מתוקה להקצפה 38% השף הלבן
  • חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • לציפוי העוגה:
  • 1/2 כוס ממרח לוטוס
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה השף הלבן 38%
  • כף אבקת סוכר

אופן הכנה:

1. משמנים את התבנית עם חמאה ושמים נייר אפייה חתוך בגודל התבנית משומן גם כן.
2. לבסיס: במעבד מזון טוחנים יחד את העוגיות לוטוס ואגוזי הלוז עד למרקם פירורי דק.
ממיסים במיקרוגל את החמאה ומערבבים יחד עם הפירורים שהתקבלו עד לקבלת עיסה אחידה. משטחים את העיסה באופן אחיד בתבנית על נייר האפייה המשומן. מכניסים להקפאה עד להכנת המילוי.
3. למלית: ממיסים את הג'לטין עם 1/3 כוס חלב לערבב ולהניח בצד ל-10 דקות.
במקביל מרתיחים את החלב הנותר (2/3 1) יחד עם כוס הסוכר. לאחר רתיחה מוסיפים את הג'לטין המומס בחלב תוך כדי עירבוב למניעת גושים עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מקררים את תערובת החלב. כשהתערובת התקררה מוסיפים את הגבינה וטורפים לתערובת אחידה.
5. במיקסר מקציפים את 2 השמנת המתוקה יחד עם הסוכר וסוכר הוניל עד לקבלת קצפת יציבה.מקפלים  את הקצפת לתערובת החלב והגבינה עד לקבלת תערובת אחידה ומוסיפים את עוגיות הלוטוס השבורות גס. מערבבים את התערובת שכולה תכיל את העוגיות.
יוצקים את התערובת על בסיס הלוטוס ומקפיאים לפחות ל- 4 שעות.
6. לפחזניות: מחממים את המים בסיר בינוני. מוסיפים את החמאה ומתיכים אותה. מסירים מהאש את הסיר , מוסיפים את המלח והקמח ובחושים היטב. מחזירים לאש את הסיר ומבשלים עד שהבצק יוצר כדור הנפרד מדפנות הסיר. ממשיכים לבחוש כשסיר על האש.
מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים ביצה שלמה, מערבבים בחוזקה עד שתיטמע בבצק לחלוטין. חוזרים על התהליך עם שתי הביצים הנותרות עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
7. מחממים תנור על חום של 180 מעלות טורבו.
8. מזלפים את הפחזניות על נייר אפייה ברווחים. לקבלת ברבורים, מזלפים ראשים לפי המספר 2 וגוף ארוך כמו אקלר. אופים בנפרד את הראשים ואת הגוף. אופים את הפחזניות במשך 40 דקות עד אשר הן תופחות ומשחימות.
9. למילוי הפחזניות: מקציפים יחד את החלב, השמנת המתוקה והפודינג וניל עד לקבלת קבלת קרם וניל יציב. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן.חוכתים את הפחזניות לרוחבן ומזלפים את הקרם על התחתית. את החלק העליון חותכים ל-2 לאורך בשביל הכנפיים של הברבור. 
10. לציפוי העוגה: ממיסים במיקרוגל את ממרח הלוטוס, שופכים על מרכז העוגה (כשהיא בתבנית) ומורחים את הקרם עד לכיסוי כל העוגה.
משחררים את העוגה מהתבנית.מקציפים את השמנת המתוקה עם כף אבקת סוכר. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר משוננן ומזלפים על העוגה מסביב. סוגרים את הפחזניות בצורת מעגל ומזלפים עוד במרכז מהקרם שנותר. ניתן להוסיף דובדבנים או תותים לקישוט.

 
דרג: