עוגת גבינה חלומות בשחור ולבן

קינוח רושם, עשיר וטעים: עוגת גבינה על בסיס של דגני שוקולד, עם שוקולד לבן ומריר

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: חיה אילונה דר \

צילום: חיה אילונה דר

דרג:
עוגת גבינה חלומות בשחור ולבן
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 16 מנות/תבנית קפיץ 26/רינג גבוה

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לקלתית:
  • 225 גר' דגנים פריכים עם שוקולד
  • 100 גר' חמאת תנובה מומסת
  • 1/2 כוס אגוזים קלויים קצוצים
  • 500 גרם גבינה לבנה למריחה תנובה 9%-5%
  • 1/2 כוס יוגורט דנובה
  • 450 מ"ל שמנת מתוקה השף הלבן
  • 397 מ"ל חלב מרוכז
  • 1 שקית ג'לטין (14 גר')
  • 1/2 כוס מים
  • 150 גר' שוקולד מריר קצוץ
  • 150 גר' שוקולד לבן קצוץ

אופן הכנה:


1. לקלתית:
מפוררים את הדגנים במעבד מזון לפירורים בינוניים, מערבבים את החומרים ומהדקים לתחתית התבנית. מעבירים למקרר.
2. למלית:
מערבבים את הגבינה, היוגורט והחלב המרוכז.
3. מקציפים את השמנת המתוקה עד לקצף יציב. מקפלים את הקצפת לתערובת הגבינה.
4. ממיסים את הג'לטין עם המים ומעבירים למיקרו להמסה ועיבוי של כדקה בהפסקות. מוציאים, מערבבים היטב ומצננים מעט.
5. יוצקים את הג'לטין לתערובת ומערבבים.
6. מכניסים את השוקולדים לקעריות נפרדות וממיסים במיקרו.
7. מחלקים את תערובת הגבינה לשתי קערות: לאחת מעבירים את השוקולד המריר ולשניה את השוקולד הלבן, ומערבבים עד להתאחדות מוחלטת.
8. מוציאים את התבנית מהמקרר, מסדרים סביב השוליים שקף בקוטר התבנית/רינג ויוצקים על הקלתית את התערובות שחור לבן לסירוגין.
9. מיישרים עם פלטה קטנה את פני הקרם ומכניסים למקרר ללילה.
10. לקישוט:
למחרת מפזרים מעל שוקולדה מקופלת ותלתלי שוקולד לבן שחומם מעט וגולף עם קולפן.

דרג: