עוגת גבינה חלבה וקפה

עוגת גבינה מקורית ומרשימה בניחוח קפה ומילוי חלבה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: חן שוקרון

דרג:
עוגת גבינה חלבה וקפה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: 10 מנות/ תבנית 26

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מרכיבים:
  • לבסיס:
  • 250 גר' ביסקוויטים (שוקולד או וניל) טחונים דק לפירורים
  • 120 גרם חמאת תנובה מומסת
  • למלית :
  • 1 ק"ג גבינה (1/2 מהכמות גבינת נפוליאון טבעית וכל היתר גבינת תנובה לבנה 5% או 9%) בטמפ' החדר
  • גבינה לבנה
  • 3/4 כוס (150 גר') סוכר
  • 4 ביצים L
  • 1 כוס (400 גר') ממרח חלבה
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) ליקר קפה
  • 1/2 כוס (125 מ"ל) שמנת מתוקה השף הלבן
  • לציפוי:
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה השף הלבן
  • 100 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות או במטבעות
  • 1 כף ליקר קפה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. לבסיס: מרפדים את תבנית האפייה בנייר אפייה הן בבסיס והן בדפנות
2. מערבבים את פירורי הביסקוויטים והחמאה המומסת לתערובת פירורית ומשטחים בשכבה אחידה בתוך התבנית (בסיס ודפנות)
3. מעבירים למקפיא למשך 20 דקות
4. בינתיים מחממים את התנור ל – 160 מעלות ואופים הישר מהמקפיא למשך כ – 10 דקות בלבד
5. מוציאים ומצננים לחלוטין
6. למלית: בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים את הגבינות עם הסוכר
7. מוסיפים את ממרח החלבה ומערבלים היטב עד להטמעה
8. מוסיפים את הביצים, בכל פעם ביצה אחת, מערבלים בכל פעם היטב עד שהביצה נבלעת בתערובת
9. מוסיפים את הליקר ואת השמנת המתוקה ומערבלים שוב (במידת הצורך יש להעביר מרית בתחתית הקערה על מנת לוודא שהתערובת אחידה)
10. יוצקים בעדינות את הבלילה על גבי הבסיס שהתקרר
11. מניחים בתחתית התנור תבנית קטנה ויוצקים לתוכה מים רותחים
12. אופים את העוגה במרכז התנור למשך כ – 80 דקות, עד שהעוגה מתחילה להזהיב קלות בחלקה העליון. מוציאים מהתנור (העוגה תהיה רוטטת וזה בסדר). מצננים לטמפרטורת החדר ומעבירים לקירור למשך לילה
13. להכנת הציפוי: בקערה חסינת חום מניחים את השוקולד
14. בסיר קטן מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה, מסירים מהאש ומיד יוצקים על גבי השוקולד
15. מניחים למשך דקה אחת ומערבבים היטב עד להמסה מלאה של השוקולד
16. מוסיפים את ליקר הקפה ומערבלים היטב
17. יוצקים בעדינות על גבי העוגה הקרה, מטים את העוגה לצדדים על מנת שהציפוי יתפזר באופן אחיד
18. מעבירים לקירור, רצוי למשך לילה או שניים נוספים. מעטרים בתלתלי שוקולד לבן (לא חובה) ומגישים
 

דרג: