עוגת גבינה חלבה ואוכמניות

עוגת גבינה חלבה ואוכמניות

מאת: דפנה פתיחה

דרג:
עוגת גבינה חלבה ואוכמניות
שף חובבן - בינוני \ חלבי

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לתחתית:
  • 300 גרם ביסקוויטים בטעם וניל טחונים לפירורים
  • 200 גרם חלבה מפוררת
  • 200 גרם חמאה מומסת
  • למלית:
  • 2 שמנת מתוקה 38% השף הלבן
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 שקיות אינסטנט פודינג וניל
  • 375 גרם גבינה לבנה 5% של תנובה
  • 350 גרם גבינת שמנת נפולאון (כמיכל וחצי)
  • 1 כוס חלב
  • לקישוט:
  • 1 שמנת מתוקה 38% השף הלבן
  • 1 כף סוכר
  • שערות חלבה
  • מלית אוכמניות משובחת

אופן הכנה:

הוראות הכנה:
1. להכנת התחתית:
מערבבים ביחד את כל החומרים ומהדקים היטב בתבנית. שמים בהקפאה עד להכנת המילוי.
2. להכנת המלית:
מקציפים במיקסר את השמנות עם הסוכר, החלב והאינסטנט פודינג עד לקבלת קרם יציב.
3. מוסיפים את הגבינות בעדינות וממשיכים לערבל במהירות איטית עד להטמעת הגבינות ולקבלת קרם חלק ואחיד.
4. מניחים את התערובת מעל תחתית הבסקוויטים. ומכניסים להקפאה לשעה.
5. הקישוט:
עם מלית האוכמניות יוצרים פסים לרוחב העוגה במרחק של כשני ס"מ בין כל פס לפס.
6. מקציפים 1 שמנת מתוקה עם כף סוכר לקצפת יציבה ומעבירים למזלף עם פיית כוכב.
משני צידי כל פס מלית מקשטים בשורת כוכבי קצפת.
ועתה נותר לנו פס גבינה מבצבץ בין שורת מלית לשניה. בפס הזה אנו נפורר שערות חלבה ונמלא כך את כל השורות הריקות.
7. למי שפחות מתחבר לחלבה - ניתן להמיר את שערות החלבה בפירורים של שוקלדה מקופלת לבנה.
דרג: