עוגת גבינה חגיגית אפויה (עם גבינה לאפיה)

מתכון חגיגי וטעים לעוגת גבינה חגיגית ויפה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת גבינה חגיגית אפויה (עם גבינה לאפיה)
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: מתאים לתבנית קפיצית מס 26

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לתחתית:
  • 200 גרם ביסקוויטים פתי בר
  • 100 גר' חמאת תנובה מומסת
  • לבלילה:
  • 1 גביע (750 גר') גבינה לאפיה 5% מסדרת השף הלבן
  • 5 ביצים מופרדות
  • 11/2 כוסות סוכר
  • 3/4 כוס קמח
  • 1 כפית תמצית ווניל

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות (ללא טורבו). שמים על קרקעית התנור תבנית אפיה המלאה עד מחציתה במים.
2. הכנת הבסיס: מרסקים במעבד מזון את הביסקוויטים ומוסיפים את החמאה המומסת.
3. מניחים ומהדקים בתבנית אפייה (מס' 26) משומנת.
4. הכנת העוגה: מקציפים את החלבונים במערבל, תוך הוספה איטית של כוס סוכר, עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
5. מקציפים את החלמונים במערבל עם הסוכר הנותר, עד לקבלת מרקם אוורירי ובהיר. מוסיפים ידנית את הגבינה לאפיה, הקמח ותמצית הווניל.
6. מקפלים בעדינות את קצף הביצים לתערובת (בתנועות קיפול), עד לקבלת תערובת אחידה.
7. יוצקים את מלית הגבינה מעל תחתית הביסקוויטים ואופים בתנור מעל גבי רשת המונחת מעל תבנית המים שבתנור, למשך כ- 55-65 דק' או עד שהעוגה זהובה מלמעלה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש
8. מכבים את התנור ומשאירים בתוכו את העוגה למשך שעה לפחות. לאחר מכן מצננים ומכניסים למקרר.
מומלץ להגיש לאחר לילה במקרר.
 

דרג: