עוגת גבינה ותפוחים

קראמבל תפוחים עם פירורי בצק, וניל וקרמל - קינוח חורפי מושלם

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אתי אמר-אסייג

דרג:
עוגת גבינה ותפוחים
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 12 מנות / תבנית בגודל 33x23

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • 140 גרם קמח
  • 100 גרם סוכר חום
  • 230 גרם חמאה בטמפרטורת חדר
  • לקרם הגבינה:
  • 500 גרם גבינת שמנת
  • 100 גרם סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים
  • למילוי:
  • 2 תפוחים גרנד סמית
  • 1/2 כפית אבקת קינמון
  • 2 כפיות סוכר חום
  • לקרמבל:
  • 40 גרם פתיתי שיבולת שועל
  • 40 גרם אגוזי קשיו קצוצים
  • 100 גרם סוכר חום
  • 120 גרם חמאה בטמפרטורת חדר
  • 120 גרם קמח
  • קרמל לעיטור:
  • 150 גרם סוכר
  • 25 מ״ל מים
  • 125 מ״ל שמנת
  • 1/2 כפית גלוקוז
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קמצוץ של מלח

אופן הכנה:

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
2. מערבבים ביסודיות את הסוכר, הקמח, והחמאה לבצק אחיד.
מעבירים לתבנית אפייה בגודל 33x23 ומשטחים באופן שווה, אופים במשך 15 דקות עד להשחמה קלה.
3. בקערת המיקסר מקציפים את גבינת השמנת עם הסוכר עד שהתערובת חלקה. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם, ווניל.
4. מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה - לא יותר מדי.
5. יוצקים את השמנת על גבי הבסיס.
6. מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות בגודל של כ-2 סנטימטרים. מערבבים עם קינמון ואבקת סוכר, ויוצקים באופן שווה על פני הקרם.
7. בקערה מערבבים קמח, אגוזי קשיו, פתיתי שיבולת השועל, סוכר חום וחמאה עד לקבלת תערובת פירורית גסה.
8. יוצקים באופן שווה על פני התפוחים.
מחזירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך 25 דקות לאחר מכן מנמיכים את הטמפרטורה ל 150 מעלות ואופים עוד 5 דקות.
9. לקרמל:  במחבת גדולה ועמוקה, לערבב את הסוכר ומים על אש נמוכה במשך 3-4 דקות, עד שהסוכר נמס (עד לקבלת צבע חום בהיר).  מסירים מאש ומוסיפים את השמנת תוך בחישה באיטיות (להיזהר, לאט ובזהירות, כי זה מתנפח) ולהוסיף את הווניל. 
מערבבים היטב ומניחים על אש נמוכה. מבשלים תוך כדי בחישה במשך 2 דקות. 
מסירים מהאש ומוסיפים גלוקוז תוך ערבוב טוב. מפזרים מעל העוגה ביד חופשית. 
(ניתן לקצר את תהליך הקרמל ולהמיס סוכריות טופי קרמל).
 
דרג: