עוגת גבינה ותפוזים

עוגת גבינה ותפוזים, עוגל הגבינה הקלאסית נפלאה עם שילוב של תפוזים חורפיים

מאת: מתכון גולש

דרג:
עוגת גבינה ותפוזים
שף מתחיל - קל \ חלבי

כמות מנות: תבנית בקוטר 24-22ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 50 גרם חמאה "תנובה"
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף ריבת מישמשים
  • 2 כפות ריבת תפוזים
  • 1 כוס פירורי ביסקוויטים
  • מלית:
  • 350 גרם גבינה לבנה 9 אחוז של "תנובה"
  • 3 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
  • קליפה מגוררת מ-2 תפוזים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 כפות ריבת תפוזים
  • גביע שמנת חמוצה של "תנובה"
  • 1 כף אבקת גלטין
  • 5 כפות מים
  • ציפוי:
  • 2 תפוזים [אפשר להשתמש בתפוזים שקליפתם גוררה]
  • 1 כף ריבת מישמשים
  • 2 כפות ריבת תפוזים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. ממיסים את החמאה, הסוכר, ו-2 מיני הריבה בסיר על אש נמוכה.
2. מוסיפים תוך בחישה את פירורי הביסקויטים.
3. מהדקים את התערובת בשיכבה אחידה, אל תחתית תבנית מתתפרקת עגולה, משומנת, בקוטר 22-24 ס"מ.
4. מצצנים בעת הכנת המלית .
5. שמים בקערה גדולה את הגבינה .
6. טורפים לתוכה את החלמונים, קליפת התפוזים המגוררת ו-4 כוס סוכר.
7. מוסיפים את הריבה והשמנת החמוצה.
8. שמים את הג'לטין והמים בקערה חסינת-אש קטנה מעל סיר מים חמים, המבעבעים על אש נמוכה, בוחשים עד שהג'לטין יימס קליל .
9. טורפים את הג'לטין אל תוך תערובת הגבינה ומניחים בצד עד שהתערובת תגיע לסף קרישה .
10. מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה ומוסיפים אילו את יתרת הסוכר תוך הקצפה .
11. מקפלים את הקצף בקלילות וביסודיות אל תוך תערובת הגבינה .
12. מעבירים בכף את התערובת אל התבנית המוכנה .
13. מקררים 6-4 שעות או עד שהמלית תיקרש.
14. משחררים בזהירות את דפנות התבנית ומוציאים את העוגה יחד עם תחתית התבנית .
15. מסירים את כל הקליפה הלבנה מין התפוזים המגוררים ופורסים את התפוזים לפרוסות דקות.
16. מסלקים את כול החרצנים .
17. מסדרים את פרוסות התפוז בצורה נאה על פני העוגה .
18. מחממים את הריבה בסיר קטן עד שתיהיה חלקה.
19.מצננים מעט ויוצקים על פרוסות התפוזים כך שהתוצר שיכבת זיגוג דקה, לפני ההגשה מקררים כדי לאפשר לזיגוג להקרש.

דרג: