עוגת גבינה ותפוזים בציפוי שוקולד

עוגת שהיא הכל באחת: גבינה ותפוזים בציפוי שוקולד

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת גבינה ותפוזים בציפוי שוקולד
עד 60 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: שעה

כמות מנות: 10 מנות/ תבנית 26

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/2 חבילה (450 גרם) בצק פריך למאפים מתוקים "מעדנות", מופשר
  • 6 חלבונים
  • 2 כוסות (440 גרם) סוכר
  • 2 גביעים (500 גרם) גבינה לבנה 5% של תנובה
  • 2 גביעים (450 גרם) גבינת שמנת
  • גביע "נפוליאון" 30% בטעם טבעי של תנובה
  • 6 חלמונים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות קליפת תפוז מגורדת
  • 1/4 כוס אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • 5 כפות (40 גרם) קמח תופח
  • לציפוי:
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% מסדרת "השף הלבן"

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום בינוני (160 מעלות)
2. מצפים את התבנית בבצק, מהדקים היטב לדפנות התבנית ומקררים כחצי שעה במקפיא
3. בקערת מערבל מקציפים את החלבונים לקצף רך. מוסיפים בהדרגה כוס סוכר ומקציפים לקצף יציב. מעבירים לקערה נפרדת
4. שמים בקערת מערבל את הגבינות, החלמונים, הסוכר, תמצית הווניל, קליפת התפוז ומערבלים כ-5 דקות, לתערובת חלקה
5. מוסיפים את הקמח ואבקת אינסטנט פודינג ומערבבים
6. מקפלים את הקצף לתערובת הגבינות עד לקבלת קרם אחיד
7. יוצקים את הקרם לתבנית עם הבצק ואופים כ-20 דקות
8. מנמיכים את חום התנור ל-140 מעלות ואופים כ-40 דקות נוספות. מעבירים למקרר
9. לציפוי: ממיסים במיקרוגל את השוקולד והשמנת המתוקה ומערבבים היטב. יוצקים על העוגה ומעבירים ללילה במקרר. לפני ההגשה, ניתן לקשט בפלחי תפוז

דרג: