עוגת גבינה ותפוזים

עוגת גבינה עם תפוזים מפנקת לכל המשפחה

מאת: שירננה עוגות מעוצבות

דרג:
עוגת גבינה ותפוזים
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 8-10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 55 גרם חמאה ללא מלח, רכה
  • 150 גרם סוכר
  • 450 גרם גבינת שמנת
  • 30 גרם קמח
  • 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
  • קליפות מגורדות מ- 2 מתפוזים
  • 3 ביצים, מפורדות
  • כפית תמצית וניל
  • 2 כפיות קינמון
  • 150 מ"ל שמנת מתוקה
  • אופציונאלי לקישוט:
  • ½ כוס אגוזי לוז ואגוזי המלך קצוצים
  • 2 כפות סוכר חום
  • קוקוס טחון

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
2. מקציפים בקערה גדולה את החמאה, הסוכר, גבינת השמנת, הקמח, מיץ וקליפות התפוזים והחלמונים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מוסיפים פנימה את תמצית הווניל והקינמון.
3. מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים פנימה לתערובת.
4. בקערה נפרדת, מקציפים את החלבונים. מוסיפים  לבלילה הקודמת.
5. יוצקים את הבלילה לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומשומנת קלות.
6. אופים על חום של 180 כ- 10 דקות.
7. מנמיחים את החום ל- 160 מעלות לכשעה נוספת של אפייה.
8. בודקים האם העוגה מוכנה, שהיא אינה מוצקה לגמרי אך יציבה.
9. מכבים את התנור, פותחים את דלת התנור ומשאירים את העוגה שם להתקררות.


דרג: