עוגת גבינה ותותים

מאת: אור חזן

דרג:
עוגת גבינה ותותים
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 8 מנות/תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • 150 גרם פתיבר
  • 70 גרם חמאה
  • למלית:
  • שקית ג'לטין (14 גרם)
  • 3 כפות חלב
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל)
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
  • 500 גרם גבינה לבנה 9%
  • מיכל גבינת שמנת 27%
  • חצי חבילת תותים טריים
  • לקישוט:
  • חצי מיכל שמנת מתוקה
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • חצי חבילת תותים טריים

אופן הכנה:

הכנה:
1. הכנת הבסיס: טוחנים במעבד מזון את הפתיבר לפירורים, ממיסים בפולסים במיקרוגל את החמאה ומערבבים בין התערובות. יוצקים בתבנית בקוטר 24 ומכניסים למקפיא עד הכנת המלית.
2. הכנת המלית: חותכים את התותים לקוביות קטנות ושומרים בצד. מניחים בקערה את הג'לטין ומוסיפים את החלב, מערבבים ומניחים בצד עד לספיחת נוזלים.
3. מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה, הסוכר, סוכר וניל והפודינג לקצפת יציבה.
4. מוסיפים את הגבינות תוך כדי הקצפה עד לתערובת אחידה.
5. ממיסים במיקרוגל את הג'לטין, מערבבים ומוסיפים לתערובת וממשיכים להקציף עד להטמעה. 
6. מוסיפים בקיפול את חתיכות התותים עד להטמעה. בשלב זה מומלץ להשתמש בשקף ולהעביר את התערובת לתבנית מעל בסיס הפירורים. מכניסים למקפיא ל-8 שעות להתייצבות.
7. מעבירים להפשרה במקרר.
8. לקישוט: מקציפים שמנת מתוקה, אבקת סוכר ופודינג לקצפת יציבה ובעזרת צנתר כוכב מקשטים את העוגה.
9. חותכים את התותים ומסדרים אחד על השני.
דרג: