עוגת גבינה ושמנת אפויה

מתקון מושלם לעוגת גבינה אפויה עם שמנת בציפוי סירופ שוקולד

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: עדיאל וקנין

דרג:
עוגת גבינה ושמנת אפויה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 12 מנות / תבנית בגודל 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 6 ביצים מופרדות
  • כוס וחצי סוכר
  • 700 גרם גבינה לבנה 9% "תנובה"
  • 2 שמנת חמוצה "תנובה"
  • 3 כפות קורפלור גדושות
  • חצי שקית אינסטנט פודינג
  • לציפוי:
  • מיכל שמנת מתוקה "השף הלבן"
  • חצי שקית אינסטנט פודינג
  • לקישוט:
  • סירופ שוקולד/מייפל

אופן הכנה:

1. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות).
2. בקערה יבשה מקציפים את ששת החלבונים עם הסוכר, עד לקבלת קצף יציב אך לא קשה מדי!
3. בקערה נוספת מערבבים את יתר החומרים: החלמונים, הגבינה,השמנת, הקורנפלור והפודינג עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.
4. מקפלים את הקצף לתוך בלילת הגבינות בזהירות בעזרת מרית, עד שנבלע יפה. את הבלילה מעבירים בזהירות לתוך התבנית ומניחים בשליש התחתון של התנור למשך 10 דקות לערך (עד שמשחימה מעט למעלה).
5. מורידים מיד את חום התנור ל 160 מעלות ואופים כשעה (תלוי בתנור- אם החום חלש, יש להשאיר שעה ורבע). בתום האפיה, מכבים את התנור ומשאירים את העוגה לצינון איטי (לא לפתוח את התנור, זה יגרום לנפילת העוגה).
*טיפ- ניתן לאפות את העוגה בלילה ולהשאירה עד הבוקר בתנור.
בנתיים, מקציפים את השמנת מתוקה, חצי מחבילת האינסטנט פודינג, כף חלב עד לקבלת קצף עמיד, ומניחים במקרר.
כשהעוגה קרה ממש מצפים אותה בקצפת וניתן לקשט מלמעלה בסירופ שוקולד.
 

דרג: