עוגת גבינה ושוקלד לבן עם ממרח לוטוס

עוגת גבינה ושוקלד לבן עם ממרח לוטוס

מאת: שרי קורניצר

דרג:
עוגת גבינה ושוקלד לבן עם ממרח לוטוס
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • 2 כוסות עוגיות לוטוס טחונות לפירורים דקים
  • 75 גרם חמאה מומסת של תנובה
  • לקרם גבינה ושוקולד לבן:
  • 100 גרם שוקולד לבן קצוץ
  • 60 מ"ל חלב של תנובה (רבע כוס חלב)
  • 25 גרם חמאה מומסת של תנובה
  • 1 חבילה אבקת אינסטנט פודיניג וניל
  • 1 מיכל גבינת שמנת 25% של תנובה
  • 1 מיכל גבינה לבנה 5% או 9% של תנובה
  • 65 גרם סוכר (שליש כוס)
  • 2 מיכלים שמנת מתוקה של השף הלבן (500 מ"ל)
  • לציפוי:
  • 150 גרם ממרח לוטוס

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1.מכינים את הבסיס: מערבבים עוגיות וחמאה מומסת לתערובת לחה, מעבירים לתבנית ומהדקים בשכבה אחידה. שומרים במקפיא בזמן שמכינים את המלית.
2.מכינים את הקרם: ממיסים במיקרוגל שוקוולד, חלב, חמאה, מערבבים לקבלת תערובת נוזלית ומצננים מעט.
3. שמים גבינות ואבקת אינסטנט פודיניג בקערה נפרדת ומערבבים. מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן וטורפים במטרפה ידנית לבלילה חלקה.
4. מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת הגבינה בשלושה מחזורים.
5. מוציאים את התבנית מהמקפיא ומניחים בדופן הפנימית שקף לעוגה. יוצקים את קרם הגבינה מעל הבסיס ומיישרים את פניה בעזרת מרית מדורגת. שומרים במקרר למשך הלילה.
6. מכינים את הציפוי ומצפים: מניחים ממרח לוטוס בקערה ומחממים כמה שניות במיקרוגל עדש הוא נוזלי. מערבבים היטב ויוצקיםעל העוגה הקרה- מטים את התבנית כך שהציפוי יכסה את פניה באופן אחיד. מחזירים למקרר ל30 דקות להתייצבות. ניתן לשמור במקרר עד 5 ימים.

דרג: