עוגת גבינה ושוקולד

עוגת גבינה ושוקולד אפויה עם ציפוי קצפת עשיר. עוגה מושלמת לחובבי השילוב בין שוקולד לגבינה

מאת: יפה ימין \

מקור מתכון: יפה ימין

דרג:
עוגת גבינה ושוקולד
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 15

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 750 גרם גבינה לבנה 5%
  • 1 שמנת חמוצה של פעם 9%
  • 5 ביצים
  • כוס וחצי סוכר
  • קורט מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס קורנפלור
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1 כף קקאו
  • לקצפת:
  • 1 שמנת מתוקה 38%
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כפית נס קפה (לא מגורען)

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות. 
2. מסננים את הגבינה והשמנת כ-15 דקות. 
3. בקערה שמים את הגבינה, השמנת, הביצים, הסוכר, תמצית הווניל, והמלח וטורפים את כולם עד לאיחוד.
4. מעבירים מחצית מכמות התערובת לקערה נפרדת, מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים.
5. ממיסים את השוקולד במיקרוגל, מערבבים היטב ומוסיפים לתערובת (ללא הקורנפלור). מוסיפים גם את הקקאו ומערבבים למרקם אחיד.
6. יוצקים את התערובת הלבנה לתבנית משומנת, מוסיפים את התערובת עם השוקולד מעל. 
7. ממלאים תבנית גדולה יותר עם מים ומניחים בתוכה את התבנית עם העוגה. אופים כשעה עד שהעוגה מתייצבת, אך עדיין רוטטת במרכזה. מצננים.
8. מכינים את הקצפת, מורחים מעל העוגה לאחר שהצטננה ומעבירים למקרר.
דרג: