עוגת גבינה ושוקולד

עוגת גבינה עם שוקולד טעימה וממכרת

מאת: אפרת דגמי

דרג:
עוגת גבינה ושוקולד
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: מנות 8

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • תבנית קפיצית 26
  • 125 גרם עוגיות חמאה בטעם שוקולד
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • לעוגה:
  • 750 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי (30% לפחות)
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפיות קורנפלור (לא גדושות)
  • 400 גרם שוקולד לבן איכותי
  • 4 ביצים
  • 320 מ"ל שמנת מתוקה
  • לציפוי:
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה (38% לפחות)
  • 170 גרם שוקולד מריר איכותי
  • 30 גרם שוקולד חלב איכותי

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. טוחנים את העוגיות לפרורים (אבקה) ומערבבים היטב עם החמאה.
2. מרפדים את התבנית בצורה אחידה (מקדפים גם על החיבורים של התבנית).
3. שמים בקערת המיקסר גבינה וסוכר ומערבבים היטב עד שהסוכר נמס. עוצרים ומוסיפים קורנפלור ומערבבים היטב עד שכל הגושים נעלמים.
4. ממיסים את השוקולד (הלבן) במיקרוגל ומוסיפים לבלילה תוך כדי ערבוב איטי (כשהמיקסר פועל).
5. טורפים את הביצים בנפרד ומוסיפים לבלילה. לבסוף מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים היטב עד שהבלילה חלקה לגמרי.
6. שופכים את הבלילה על הבסיס המוכן ומכניסים לתנור. רצוי לאפות עם אדים בתנור - מכניסים לתחתית התנור תבנית עם מים רתוחים (מלאה עד החצי).
7. אופים שעה ראשונה ב-160 מעלות וחצי שעה נוספת ב-100 מעלות.
8. מוציאים את העוגה כשהמרכז עדיין רוטט מעט (העוגה תתייצב בחוץ).
9. כשהעוגה מתקררת מכניסים ללילה (לפחות) למקרר לפני הציפוי.
10. הכנת הציפוי: מביאים שמנת לכדי רתיחה, שופכים על השוקולד, מערבבים היטב ושופכים על העוגה.
11. מחזירים את העוגה למקרר עד להגשה.

דרג: