עוגת גבינה ושוקולד

עוגת גבינה ושוקולד

מאת: גלית יפעי

דרג:
עוגת גבינה ושוקולד
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 5 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • כף ליקר קפה
  • אינסטנט פודינג שוקולד
  • 750 גרם גבינה לבנה 5%
  • 2 וחצי גביעים שמנת מתוקה השף הלבן
  • חצי כוס חלב
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • אינסטנט פודינג וניל
  • שקית ג'לטין
  • חצי כוס מים חמימים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מפרידים את הביצים.
2. מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר , כאשר הקצף מתחיל להתקשות מוסיפי את הלמונים בהדרגה, את ליקר הקפה ואת האינסטנט פודינג שוקולד, מערבלים בעדינות. משמנים תבנית יוצקים התערובת ואופים בחום בינוני כ 20 דקות.
3. במערבל נקי מקציפים 2 שמנת מתוקה + אינסטנט פודינג וניל וחצי כוס חלב כאשר הקצף יציב מוסיפים את ה750 גרם גבינה ואת חצי כוס הסוכר הנותר עד שהסוכר נמס. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים את הג'לטין המומס במים. ממשיכים ומקציפים עד לקבלת תערובת סמיכה. את כל התערובת יוצקים מעל העוגה שאפינו אולם רק לאחר שהתקררה לגמרי.
4. שמים במקרר כ4 שעות.
5. את חצי גביע השמנת המתוקה הנותר יוצקים לקערת זכוכית מחממים במיקרו כדקה ממיסים בתוף הקערה עם השמנת החמה את השוקולד המריר עד להמסה מלאה של השוקולד וכהשוקולד מצטנן יוצקים מעל תערובת הגבינה. מכניסים שוב למקרר עד למחרת.

דרג: