עוגת גבינה ושוקולד על תחתית עוגיות שוקולד

עוגת שלוש שכבות מרהיבה במראה, מורכבת מ: בסיס פירורי עוגיות, מלית גבינה-שוקולד, ציפוי גבינה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת גבינה ושוקולד על תחתית עוגיות שוקולד
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 10 מנות/תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • 240 גרם עוגיות שוקולד משובחות
  • 100 גרם חמאת תנובה מומסת
  • למלית:
  • 500 גרם גבינה לבנה 5% "תנובה"
  • 200 גרם שמנת חמוצה "תנובה"
  • 3 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • 200 גרם שוקולד מריר משובח
  • 2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל

אופן הכנה:

הכנה:
1.מחממים את התנור לחום של 175 מעלות. משמנים היטב בחמאה את תבנית העוגה.
2. הכנת הבסיס: טוחנים את העוגיות למרקם פירורי במעבד מזון. מערבבים פירורי העוגיות עם החמאה המומסת, ומהדקים תערובת הפירורים היטב לתחתית התבנית.
3. אופים את בסיס הפירורים כעשר דקות, או עד שמתייצב בצדדים ומצננים היטב. מנמיכים את חום התנור ל- 160 מעלות.
4. הכנת המלית: ממיסים את השוקולד המריר בסיר עם מים כפול, בבאן מרי (השוקולד ימס בתוך סיר יבש שנמצא מעל סיר מלא מים בקוטר גדול יותר).
5. מערבלים יחד היטב (עדיף במיקסר עם וו גיטרה) את הגבינה, השמנת החמוצה, הסוכר והביצים - לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים שתי כפות פודינג וניל וממשיכים לערבב לבלילה אחידה.
6. מעבירים 1/3 מכמות בלילת הגבינה לתבנית. מעבירים שליש מהבלילה לקערה קטנה נוספת.
7. את השליש הנותר מערבבים יחד עם השוקולד המומס לתערובת שוקולדית אחידה.
8. מוזגים את תערובת הגבינה-שוקולד מעל לבלילת הגבינה הלבנה.
9. מעל בלילת השוקולד שופכים שכבה שלישית של תערובת הגבינה הלבנה למראה של שלוש שכבות.
10. מניחים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור - כדי לספק לחות לעוגה במהלך אפייתה.
11. אופים את העוגה כ-60 דקות או עד שהעוגה מתייצבת בצדדים, ומרכזה נשאר עדיין רוטט. המלית תתייצב במהלך הקירור.
12. בסיום האפייה מכבים את התנור, פותחים את דלת התנור, ומניחים לעוגה להצטנן בתוך התנור הכבוי (טיפ- את העוגה הזאת מומלץ להכין יום קודם להגשה).

דרג: