עוגת גבינה ושוקולד לבן

עוגת גבינה ושוקלד על בסיס בצק ספוגי כמו במעדניה אמיתית

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: שמרית אלקובי

דרג:
עוגת גבינה ושוקולד לבן
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 16 מנות / תבנית בקוטר 26 ס״מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לתחתית עוגת ספוג:
  • 6 ביצים
  • 10 גרם (1 כף) סוכר וניל
  • 250 גרם סוכר (1+1/4 כוסות)
  • 350 גרם (2.5 כוסות) קמח
  • 10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה
  • 50 גרם (1/4 כוס) שמן
  • 180 גרם (3/4 כוס) מיץ תפוזים
  • לפירורים הפריכים:
  • 100 גרם חמאה (1 חבילה)
  • 100 גרם סוכר (1/2 כוס)
  • 160 גרם קמח (1 כוס+2 כפות)
  • לתערובת הגבינה :
  • 2 יחידות (500 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 2 (500 גרם) גבינה לבנה
  • 1 חבילת שוקולד לבן מומס
  • 1 (200 מ"ל) שמנת חמוצה
  • 6 גרם ג'לטין
  • 30 גרם מים קרים
  • ריבת תות

אופן הכנה:

1. להכנת הספוג: מקציפים את הביצים עם הסוכר וסוכר הוניל. מנפים את הקמח ואבקת האפייה יחד. מערבבים את השמן ומיץ התפוזים.
2. מוסיפים את הקמח, המיץ והשמן לסירוגין לביצים המוקצפות תוך כדי עירבול במהירות איטית, רק עד קבלת תערובת אחידה. יוצקים לתבנית ואופים בחום של 180 מעלות במשך 30-35 דקות. מצננים בטמפרטורת החדר לפחות 3 שעות. 
3. מחלקים את העוגה ל-2.  בחצי אחד נשתמש להכנת עוגת הגבינה ואת החצי השני ניתן להקפיא למועד אחר.
4. להכנת הפירורים הפריכים: מעבדים יחד במיקסר עם וו גיטרה עד קבלת פירורים. שמים בתבנית ואופים כ-30 דקות , מערבבים כל 5 דקות בערך עד שהפירורים זהובים, מצננים.
5. להכנת תערובת הגבינה: מקציפים יחד את השמנת המתוקה והסוכר לתערובת יציבה. טורפים יחד את הגבינה, השוקולד הלבן המומס והשמנת החמוצה. משרים את הג'לטין והמים הקרים עד לקבלת מרקם ספוגי, מחממים במיקרו כ-10 שניות עד שכל הגרגירים נמסים.
מוסיפים מעט מהגבינה והשוקולד לג'לטין ולטרוף.
6. מערבבים את תערובת הג'לטין עם יתרת תערובת הגבינה.
7. מוסיפים לשמנת המוקצפת ולקפל בעדינות עד קבלת קרם אחיד וחלק.
8. להרכבת הועגה: מניחים את עוגת הספוג בתבנית. מסדרים שקף מסביב לתבנית (לא חובה אבל נותן מראה חלק ויפה שמחלצים את העוגה). מורחים ריבת תות על עוגת הספוג בנדיבות. יוצקים את תערובת הגבינה על העוגה עם הריבה ומיישרים. מפזרים פירורים פריכים ומקררים לילה שלם במקרר.
דרג: