עוגת גבינה ושוקולד

עוגה טעימה לא קשה להכנה ועם זאת מושקעת

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת גבינה ושוקולד
עד 60 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: תבנית מרובעת 33X23 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 ק"ג גבינה לבנה (איזה אחוז שרוצים)
  • חבילת פתיבר גדולה
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 2 שמנת מתוקה לקצפת

אופן הכנה:

הכנה
1. ממיסים 180 גרם שוקולד מעל אדים (נשאיר 20 לקישוט) ונותנים לזה להתקרר. שופכים לקערה את הגבינה אחרי שסיננו קצת את הנוזלים. 
2. מערבבים שוקולד וגבינה.
3. מקציפים 1 שמנת לקצפת יציבה.
4. מערבבים תערובת וקצפת בתנועות קיפול.
5. נותנים לתערובת להתקרר ל-10 דקות במקרר. 
6. על תבנית מרובעת גדולה: טובלים ביסקוויטים בתערובת חלב וקפה, ממלאים את התבנית בצפיפות. מורחים חצי מהתערובת.
7. ממלאים שוב עם ביסקוויטים טבולים בחלב וקפה ולמרוח את החצי השני של התערובת. שכבת ביסקוויטים אחרונה טבולה בחלב. מקררים. 8. מקציפים שמנת עם 4 כפיות סוכר ומורחים על העוגה. מפזרים תלתלי שוקולד שיצרנו עם קולפן.
דרג: