עוגת גבינה ושבלולי תפוחים

עוגת גבינה מרהיבה

מאת: איזבלה חניקוב

דרג:
עוגת גבינה ושבלולי תפוחים
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן עבודה: 45 דקות

כמות מנות: 12 מנות/ תבנית בקוטר 28 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לגלילות
  • 6 ביצים, מופרדות
  • 6 כפות סוכר
  • 6 כפות קמח, מנופה
  • 2 כפות שמן
  • 1 קופסת מלית תפוחים מוכנה
  • 2 כפיות אגוזים, גרוסים
  • למלית
  • 1 כוס מים
  • 28 גרם ג'לטין נטול טעם
  • 4 ביצים, מופרדות
  • 1/2 1 כוסות סוכר
  • 3 כפות ליקר קורסאו
  • 1 כף תמצית וניל
  • 2 גביעי גבינה לבנה 5% שומן של תנובה
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה השף הלבן
  • לעיטור
  • 2 תפוחים חמצמצים, מסוג גרני סמית
  • ½ כוס קצפת מוכנה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
להכנת הגלילות:
1. מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה, ברגע שנוצר קצף, מוסיפים באיטיות ובהדרגה את הסוכר ומקציפים לקצף יציב, מקפלים בעדינות אל הקצף את החלמונים, הקמח והשמן, לקבלת בלילה חלקה.
2. מרפדים תבניות מלבניות בגודל 30*30 בנייר אפייה ומשמנים אף אותו, משטחים בכל תבנית מחצית מבלילת הבצק ומשטחים.
3. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צ'), כל תבנית כ 15-10- דקות.
4. מוציאים מהתנור, הופכים את העוגה על מגבת נקייה, קולפים את נייר האפייה, ומגלגלים עם המגבת לגלילה. מצננים.
5. בקערית מערבבים את מלית התפוחים והאגוזים.
6. פורשים את המגבת ופותחים בזהירות את הגלילות.
7. מורחים במלית את שתי הגלילות, בשכבה אחידה ודקה, ומגלגלים שוב לגלילה.
8. פורסים את הגלילות לפרוסות בעובי 1 ס"מ, ומרפדים בהן את התחתית והדפנות של התבנית העגולה.
להכנת המלית:
1. שמים בסיר קטן את המים, מוסיפים את הג'לטין ובוחשים.
2. מחממים על להבה נמוכה עד שהג'לטין יימס כליל, מבלי להניח לו להגיע לרתיחה ומצננים.
3. מקציפים את החלמונים במהירות גבוהה, מוסיפים בהדרגה כוס מן הסוכר, וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. 4.מקפלים פנימה את הליקר, תמצית הווניל והגבינה.
5. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה.
6. בוחשים את הג'לטין הפושר לתערובת הגבינה, ומקפלים לתוכה את הקצפת, בשתי פעמים.
7. מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה, מוסיפים בהדרגה את הסוכר הנותר, עד לקבלת קצף גמיש.
8. מקפלים את הקצף לתערובת הגבינה.
9. יוצקים את מלית הגבינה לתבנית המרופדת בפרוסות הגלילה, משטחים קלות את פני המלית, ומאחסנים במקרר למשך הלילה.
10. מעטרים את העוגה ברבעי תפוחים ובתלוליות קצפת.
דרג: