עוגת גבינה וריבת חלב

עוגת גבינה וריבת חלב המורכבת מבסיס ביסקוויטים ומצופה בריבת חלב, קינוח מרשים לכל ארוחה חגיגית

מאת: אורית נוי

דרג:
עוגת גבינה וריבת חלב
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • 1 חבילה בישקוטים
  • 1 כוס קפה פושר (1 כף נס קפה + כוס מים חמים)
  • למלית:
  • 3 מיכלי שמנת מתוקה
  • 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 750 גרם גבינה לבנה 5%
  • 2 כפות גדושות ריבת חלב
  • לקישוט:
  • ריבת חלב

אופן הכנה:


1. מרפדים את התבנית בבישקוטים טבולים בקפה.
2. מקציפים שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג, סוכר ותמצית וניל עד לקבלת מרקם של קרם יציב. מוסיפים גבינה לבנה וריבת חלב ומקציפים במהירות נמוכה עד לתערובת אחידה.
3. משטחים את התערובת בתבנית מעל הבישקוטים ומחליקים את פניה. אם התערובת "נשפכת" לבד סימן שההקצפה לא חזקה מספיק והעוגה תקרוס מחוץ לתבנית – במקרה כזה מחזירים למיקסר להקצפה נוספת.
4. מקשטים בריבת חלב ומקררים.
5. מעטרים: מזלפים ריבת חלב בספירלה מהמרכז כלפי חוץ. בעזרת קיסם יוצרים דוגמה של קורי עכביש (מכניסים את הקיסם לעומק 1 ס"מ במרכז העוגה ומזיזים בקו ישר עד השוליים. חוזרים על הפעולה במרחק 2 ס"מ בכיוון ההפוך, מהחוץ כלפי המרכז, וחוזר חלילה, בכל היקף העוגה). מעבירים בזהירות למקרר ל 4-5 שעות התייצבות לפחות, או למקפיא למשך שעתיים-שלוש בלבד (העוגה אמורה להתייצב אך לא להיות קפואה לגמרי), לפני שמסירים את התבנית ומגישים.

דרג: