עוגת גבינה וריבת חלב יפייפיה פשוטה ומהירה

נמאס לכם כבר מעוגות שוקולד? זה הזמן לנסות עוגת גבינה עם ריבת חלב, לא תתחרטו

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אורית אברבוך

דרג:
עוגת גבינה וריבת חלב יפייפיה פשוטה ומהירה
שף מתחיל - קל \ חלבי

כמות מנות: 14 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • 1 חבילה בישקוטים
  • 1 כוס קפה פושר (1 כף נס קפה + 1כוס מים חמים)
  • למלית:
  • 3 מיכלים שמנת מתוקה
  • 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 750 גרם גבינה לבנה 5%
  • 2 כפות גדושות ריבת חלב
  • לקישוט:
  • ריבת חלב (בשקית זילוף קטנה)

אופן הכנה:

1. מכינים את התחתית והמלית: מרפדים את התבנית בבישקוטים טבולים בקפה.
2. מקציפים שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג, סוכר ותמצית וניל עד לקבלת מרקם של קרם יציב.
3. מוסיפים גבינה לבנה וריבת חלב ומקציפים במהירות נמוכה עד לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית מעל הבישקוטים ומחליקים את פניה. אם התערובת "נשפכת" לבד סימן שההקצפה לא חזקה מספיק והעוגה תקרוס מחוץ לתבנית – במקרה כזה מחזירים למיקסר להקצפה נוספת.
4. מקשטים בריבת חלב, מקררים ומגישים: מזלפים ריבת חלב בספירלה מהמרכז כלפי חוץ. בעזרת קיסם יוצרים דוגמה של קורי עכביש (מכניסים את הקיסם לעומק 1 ס"מ במרכז העוגה ומזיזים בקו ישר עד השוליים. חוזרים על הפעולה במרחק 2 ס"מ בכיוון ההפוך, מהחוץ כלפי המרכז, וחוזר חלילה, בכל היקף העוגה).
5. מעבירים בזהירות למקרר ל 4-5 שעות התייצבות לפחות, או למקפיא למשך שעתיים-שלוש בלבד (העוגה אמורה להתייצב אך לא להיות קפואה לגמרי), לפני שמסירים את התבנית ומגישים.
 
דרג: