עוגת גבינה וקרם יופלה עם מגע פטל

עוגה מפנקת ומענגת במיוחד לחג השבועות או לאירוח מכל סוג עם שילוב קלאסי של גבינה ופטל

מאת: עורך שף לבן \

מקור מתכון: בני סיידא

דרג:
עוגת גבינה וקרם יופלה עם מגע פטל
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 12 מנות / תבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ משומנת

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 750 גרם גבינת תנובה 9% או 5%
  • 1 מיכל שמנת עמידה לקצפת 38% מסדרת השף הלבן
  • 1 גביע קרם יופלה עם מגע פטל
  • 4 כפות קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 5 ביצים מופרדות
  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כף קליפת תפוז מגוררת
  • לעיטור:
  • אבקת סוכר

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות), שמים בקערת המערבל גבינה, שמנת לקצפת, קרם יופלה, קמח, אבקת אפייה, חלמונים, 3/4 כוס סוכר וקליפת תפוז מגוררת ומערבלים לבלילה אחידה.
2. מקציפים את החלבונים עם הסוכר הנותר לקצף יציב, מקפלים שליש מהקצף לבלילת הגבינה ואחר כך את הקצף הנותר לבלילה אחידה. יוצקים לתבנית.
3. אופים 10 דקות בחום (180 מעלות), מורידים את חום התנור ל- 160 מעלות ואופים עוד 60 דקות, בתום האפייה העוגה עדיין רוטטת. מעבירים סכין בין העוגה לדופן התבנית, מכבים את התנור ומצננים את העוגה בתוכו כשדלת התנור סגורה. מקררים לפחות 5 שעות לפני ההגשה. מעטרים באבקת סוכר ומגישים.
 

דרג: