עוגת גבינה וקפה

עוגת גבינה טעימה בשילוב קפה, מתאימה כקינוח מרענן לחג השבועות.

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת גבינה וקפה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן עבודה: 30 דקות

כמות מנות: 12 / תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • החומרים לבסיס:
  • 250 גרם בישקוטים שוקולד
  • 150 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • ½ כוס סוכר חום
  • מעט אגוז מוסקט מגורר
  • 100 גרם חמאת תנובה מומסת
  • לקרם קפה:
  • 1/2 1 מיכלים שמנת להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
  • 450 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • ¼ כוס ליקר קפה
  • לשכבת הגבינה:
  • 4 גביעי גבינת נפוליאון בטעם טבעי
  • 1/3 1 כוסות סוכר
  • 2 כפות קמח
  • 3 כפות רום כהה
  • 3 כפות אבקת קפה נמס
  • 1 כף תמצית וניל
  • 4 ביצים
  • לציפוי:
  • 2 גביעי שמנת תנובה 15% אוריגינל
  • 1/3 כוס סוכר
  • 2 כפיות תמצית וניל

אופן הכנה:

1. אופן ההכנה לבסיס: במעבד מזון מעבדים את הביסקוויטים, השוקולד, הסוכר ואגוז המוסקט. מוסיפים את החמאה המומסת וממשיכים לעבד עד לקבלת תערובת אחידה. שוטחים על התחתית והדפנות של התבנית.
2. לקרם הקפה: מביאים לרתיחה את השמנת, מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד והליקר, מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס. יוצקים שתי כוסות מהקרם על הבסיס ומקפיאים חצי שעה. הקרם הנותר ישמש לקישוט העוגה.
3. לשכבת הגבינה: מקציפים את גבינת השמנת עם הסוכר. מוסיפים את הקמח, הרום, הקפה והווניל. מוסיפים את הביצים. כל אחת בנפרד. יוצקים על קרם הקפה.
אופים כשעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, עד שהעוגה מזהיבה. מצננים כרבע שעה.
4. להכנת הציפוי: מערבבים את השמנת, הסוכר והווניל, יוצקים על העוגה החמימה. אופים 10 דקות, עד שהציפוי מתייצב מעט. מצננים ומשהים במקרר לפחות 6 שעות לפני ההגשה. מקשטים את העוגה בקרם הקפה שנותר, בעזרת שקית זילוף עם צנתר בדוגמה הרצויה.
דרג: