עוגת גבינה ופסיפלורה

עוגת גבינה ופסיפלורה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת גבינה ופסיפלורה
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 10 מנות\תבנית 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • 1.5 כוסות קמח
  • 100 גרם חמאת תנובה
  • 1 כוס סוכר
  • החומרים למלית
  • 2 גביעי גבינת תנובה 9% - סה"כ 500 גרם.
  • 2 גביעי גבינת נפולאון בטעם טבעי
  • 1 כוס סוכר
  • 6 ביצים
  • 1 כוס קמח
  • 1 מכל שמנת עמידה לקצפת 38% מסדרת "השף הלבן"
  • גרידת לימון (מלימון אחד)
  • 5 יחידות פסיפלורה טרייה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. שמים את כל החומרים לבסס במעבד מזון המצויד בלהב פלדה ומעבדים לתערובת פירורית. מעבירים לתבנית ומהדקים לשכבה אחידה.
2. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-15 דקות. מקררים לילה במקרר (מכוסה בניילון).
3. מערבלים את כל חומרי המלית במערבל במהירות נמוכה מאוד כ-8 דקות.
4. יוצקים את תערובת המלית על הבסיס האפוי לאחר שהתקרר.
5. שמים את התבנית העגולה בתוך תבנית התנור. יוצקים לתבנית התנור 3 כוסות מים (בן מרי).
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות, כ-50 דקות.
7. מקררים את העוגה במשך לילה.


אפשרויות לציפוי העוגה:
פסיפלורה – מרוקנים את פנים הפסיפלורה ומבשלים בסיר 4 יחידות פסיפלורה עם 2 כפיות אבקת סוכר כ-10 דקות. מצננים ומצפים את העוגה.
שוקולד לבן – מחממים בסיר 3/4 כוס שמנת עמידה לקצפת 38%, עד לסף רתיחה. מורידם האש, מוסיפים 100 גרם חמאת תנובה ו-100 גרם שוקולד לבן.
קיווי – פורסים קיווי ומעטרים את העוגה.


 

דרג: