עוגת גבינה ופירות יער

עוגת גבינה עשירה עם ציפוי שמנתי ופירות יער

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת גבינה ופירות יער
שף מתחיל - קל \ חלבי

כמות מנות: 10 מנות/תבנית 26

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 6 ביצים בינוניות תנובה (M) מופרדות לחלמונים וחלבונים
  • ½1 כוסות (330 גרם) סוכר
  • 1 שקית (500 גרם) גבינת כנען 5% מסדרת "השף הלבן"
  • 2 גביעים (500 גרם) גבינה לבנה 5% של תנובה
  • 1 כף קליפת תפוז מגורדת
  • 1 מקל וניל, חצוי ומגורד לגרגרים
  • 5 כפות (40 גרם) קמח תופח
  • לציפוי:
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה "אורגינל" 9% של תנובה
  • 1/2 כוס אבקת סוכר
  • לקישוט:
  • 1 כוס פירות יער קפואים או טריים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. בקערת מערבל מקציפים את החלבונים, מוסיפים בהדרגה מחצית מכמות הסוכר, עד לקבלת קצף ומניחים בצד.
2. בקערה נפרדת שמים את הגבינות עם מחצית הסוכר שנותרה, גרידת התפוז, הווניל והחלמונים ומערבלים. מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבבים עד שהתערובת חלקה מאוד.
3. מקפלים את הקצף בעדינות לתערובת הגבינות, עד לקרם חלק.
4. יוצקים את הקרם לתבנית משומנת ואופים בתנור בחום נמוך (160 מעלות) 15 דקות. מנמיכים את החום ל-150 מעלות ואופים 50 דקות נוספות. מומלץ להניח בתחתית התנור תבנית נוספת עם מים ליצירת אדים.
5. לציפוי: שמים בקערה את החומרים לציפוי, מערבבים היטב ויוצקים על העוגה בעודה חמה. מכניסים מיד לתנור ל-15 דקות נוספות, כשהתנור חם וכבוי. מעבירים למקרר ללילה. לפני ההגשה מקשטים בפירות יער.
- אפשר להחליף את הסוכר בעוגה בתחליף סוכר אבקתי.
דרג: