עוגת גבינה ופירות יער

עוגת הגבינה נפלאה במרקם ובטעם מעודן מגבינת שמנת על בסיס יוגורט. העוגה איננה זקוקה לקירור מקדים - להפך, היא טעימה במיוחד לפני הקירור.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
עוגת גבינה ופירות יער
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 8

סוג תבנית / כלי: עוגה בקוטר 24 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • ⅓ כוס קונפיטורה אדומה מסוג משובח (קוצצים חתיכות פרי גדולות)
  • 200 גרם מיקס פירות יער קפואים
  • 2 ביצים גדולות מופרדות
  • 2 שקיקים סוכר וניל
  • 1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת על בסיס יוגורט יווני "פיראוס"
  • 1 גביע שמנת חמוצה "של פעם" 27%
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כף קונפלור
  • 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • ⅓ כוס פירורי עוגיות
  • לבצק:
  • 100 גרם חמאת "תנובה" רכה
  • ⅓ כוס (40 גרם) אבקת סוכר
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כוס (125 גרם) קמח
  • 1 כף קורנפלור
  • ¼ כפית אבקת אפייה
  • ¼ כוס (30 גרם) שקדים מולבנים טחונים

אופן הכנה:


1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים היטב תבנית בקוטר 24 ס"מ.

2. מתחילים בהכנת הבצק. בקערה בינונית טורפים או מערבלים את החמאה עם אבקת הסוכר. מוסיפים את הביצה וטורפים היטב. מנפים פנימה קמח, קורנפלור ואבקת אפייה, מוסיפים שקדים ומערבבים לבצק רך. משטחים את הבצק בתבנית בשכבה אחידה, ואופים במרכז התנור במשך 20-18 דקות עד שהבצק מזהיב. מוציאים את התבנית מהתנור, ומנמיכים את חום התנור לבינוני־נמוך (160 מעלות).

3. מפזרים את הקונפיטורה על הבצק החם, ומניחים לה להתרכך 5 דקות לפני שמורחים אותה על הבצק וזורים עליה את פירות היער.

4. בינתיים מכינים את תערובת הגבינה. מקציפים את חלבוני הביצים לקצף רך. מוסיפים את סוכר הווניל בהדרגה ומקציפים לקצף גמיש ומבריק. בקערה שנייה מערבלים יחד גבינה, שמנת, חלמונים, 4 כפות סוכר, קורנפלור ומיץ לימון לתערובת חלקה. מקפלים את הקצף לתוך תערובת הגבינה. מורחים את תערובת הגבינה על הבצק. זורים למעלה את פירורי העוגיות. אופים במשך 35 דקות או עד שמרכז העוגה יציב למגע. מצננים.



דרג: