עוגת גבינה ועלי ורדים מסוכרים

עוגת גבינה מעוטרת וחגיגית

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת גבינה ועלי ורדים מסוכרים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: 12 / תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • 200 גרם פירורי ביסקוויטים
  • 100 גרם חמאת תנובה מומסת
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כפית אבקת קפה נמס
  • למלית:
  • 750 גרם גבינת תנובה 5% או 9%
  • 1 מיכל שמנת להקצפה 32% או 38% מסדרת השף הלבן
  • ½1 כוסות סוכר
  • 3 כפות מי ורדים (לא תמצית) או ½1 כפיות תמצית וניל
  • לציפוי:
  • 40-20 עלי ורדים מסוכרים (כ-5 ורדים)
  • 50 גרם שוקולד מריר

אופן הכנה:

1. לניקוז הגבינה:
יום לפני ההכנה, שמים את הגבינה בבד נקי, המונח בתוך מסננת במקרר ללילה לניקוז הנוזלים.
2. להכנת עלי ורדים מסוכרים:
שמים סוכר בצלחת שטוחה. בעזרת מברשת עדינה מברישים כל עלה בחלבון ביצה טרוף משני הצדדים, טובלים בסוכר, מניחים לייבוש על מגש למשך יום שלם.
3. לבסיס:
מערבבים בקערה את כל מרכיבי הבסיס, מעבירים לתבנית, מהדקים לתחתית ומקררים חצי שעה.
4. לעוגה:
 1. שמים את הגבינה בקערת המערבל ומקציפים במהירות נמוכה עד שהגבינה חלקה.
 2. מקציפים שמנת וסוכר לקצפת יציבה. מוסיפים מי ורדים ומערבבים.
 3. מקפלים את הקצפת לגבינה לקבלת תערובת אחידה.
 4. יוצקים את התערובת לתבנית ומקררים כ-5 שעות.
5. לציפוי:
 1. מגררים בפומפיה את השוקולד מעל העוגה.
 2. מעטרים בעלים המסוכרים.

הערה: ניתן לצפות רק בשוקולד מגורר ואז יש להכפיל את הכמות ל-100 גרם
 
דרג: