עוגת גבינה ועוגיות אוראו ללא אפייה

הזוכה במקום הראשון בתחרות עוגות גבינה לשבועות "יפה בלבן 2012"

מאת: רויטל אמיר

דרג:
עוגת גבינה ועוגיות אוראו ללא אפייה
עד 40 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • תחתית
  • 200 גר' בסקוויטים מרוסק דק
  • 8 עוגיות אוראו מרוסקות דק
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 50 גר' חמאה
  • 50 גר' שוקולד מריר
  • מלית
  • 500 גר' גבינה לבנה 5% או 9% "תנובה"
  • 2 מיכלים שמנת מתוקה
  • 1 חב' אינסטנט פודינג וניל
  • 1/2 כוס סוכר
  • 12 עוגיות אוראו
  • ציפוי
  • 3/4 כוס שמנת מתוקה
  • 100 גר' שוקולד מריר
  • 100 גר' שוקולד חלב
  • עיטור
  • 4 עוגיות אוראו קצוצות גס

אופן הכנה:

הכנת התחתית:

1. לרפד תבנית בניר אפיה. רצוי לשים שקף מסביב על מנת שיהיה קל לשחרר את העוגה לאחר ההקפאה.
2. לשים בקערת זכוכית שמנת מתוקה,חמאה ושוקולד ולהמיס במיקרוגל במשך דקה על חום בינוני. לערבב היטב עם מטרפה,אם לא נמס לגמרי להוסיף עוד כמה שניות במקרוגל עד להמסה מלאה. להוסיף פנימה את פירורי הבסקוויטים והאוראו. לערבב היטב עם כף עץ עד שמתגבש. ניתן גם לערבב ביד אם לא חם מידי . לרפד את תחתית התבנית,ולא את הדפנות,להדק היטב - לא חזק מדי אחרת התחתית תהיה דחוסה וקשה לחיתוך. ולהכניס למקפיא למשך חצי שעה.

מלית גבינה ועוגיות אוראו:

1. להקציף יחד שמנת מתוקה ו-1/2 חב' אינטסט פודינג וניל (40 גר') לקצפת יציבה.
2. להקציף יחד,במהירות בינונית גבינה לבנה,סוכר ואינסטנט פודינג וניל (1/2 חב' ,40 גר') לתערובת אחידה,שהסוכר יימס.
3. לקפל את הקצפת בעזרת מרית לקערה עם תערובת הגבינה,לקפל עד שמתקבלת תערובת אחידה. להוסיף פנימה את עוגיות האוראו קצוצות גס,ולקפל בעדינות.
4.להוציא את התבנית מהמקפיא ולהעביר אליה את תערובת הגבינה. להדק הייטב ולישר. להכניס למקפיא למשך 8 שעות לפחות.

ציפוי שוקולד:
1. לשים בקערת זכוכית שמנת מתוקה,שוקולד מריר ושוקולד חלב קצוצים דק.
2. להמיס במקרוגל בחום בינוני כדקה ולערבב,אם לא נמס לגמרי להוסיף עוד כמה שניות עד להמסה מלאה. לערבב עם מטרפה לקבלת ציפוי חלק ולמזוג מעל העוגה הקפואה.
3. אם רוצים לעטר עם שברי עוגיות אוראו,יש לפזר את שברי העוגיות מעל הציפוי שזה עתה מזגנו מעל העוגה בעודו חם,כדי שהעוגיות ידבקו לציפוי.

ניתן לעטר עם שוקולד לבן מומס,עושים זאת בהמשך,לאחר שחרור העוגה מהתבנית,כשהצפוי קפוא.

מחזירים את העוגה למקפיא לשעה. לאחר שעה, משחררים מהתבנית ומניחים על צלחת הגשה. לתת לעוגה להפשיר שעה בחוץ ולהעביר אותה למקרר עם כיסוי מתאים,שלא תספוג ריחות וטעמים מהמקרר. 

העוגה טובה ליום-יומיים, העוגה נהדרת לאכילה כשהיא חצי קפואה או מופשרת.


דרג: