עוגת גבינה ומוס תמרים

עוגת גבינה ומוס תמרים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת גבינה ומוס תמרים
עד 40 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס מייפל:
  • 1/4 כוס שמן
  • 100 גרם חמאת תנובה ללא מלח
  • 1/4 כוס סירופ מייפל אורגני
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 1 כוס קמח
  • קורט מלח
  • כפית גרידת לימון
  • למוס תמרים:
  • 7 גרם ג'לטין
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים
  • 1/4 כוס מים רותחים
  • 175 גרם ממרח תמרים
  • 2 כפות סוכר
  • 175 גרם שמנת מתוקה להקצפה מסדרת השף הלבן
  • 2 חלבונים
  • לגבינה:
  • 250 גרם שמנת מתוקה להקצפה מסדרת השף הלבן
  • 375 גרם גבינה לבנה 5% תנובה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס סוכר
  • 7 גרם ג'לטין

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מכינים את הבסיס:
מערבבים את השמן והחמאה במטרפה ידנית, מוסיפים תוך כדי עירבוב את המייפל ותמצית הוניל,
מוסיפים את הקמח, המלח וגרידת הלימון, ומערבבים לבצק אחיד. עוטפים ומניחים במקרר לחצי שעה.
2. משטחים על תחתית תבנית עגולה 26, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15 דקות, עד שמשחים קלות, להיזהר לא לשרוף אחרת הבצק יקבל מרירות.
3. מוציאים ומצננים לחלוטין.
4. מכינים את מוס התמרים:
משרים את הג'לטין בחצי כוס המיץ, מוסיפים רבע כוס מים רותחים ומערבבים עד להמסה מלאה של הג'לטין, מערבבים עם ממרח התמרים.
5. מקציפים את החלבונים עם כף סוכר לקצף יציב ומקפלים עם תערובת התמרים.
6. מקציפים את השמנת המתוקה עם כף הסוכר הנותרת ומקפלים לתערובת החלמונים והתמרים.
7. מניחים רינג בקוטר 18 ס"מ במרכז התבנית על הבסיס האפוי, מניחים בתוכו שקף ויוצקים לתוכו את מוס התמרים, מכניסים למקרר ללילה להתייצבות.
8. למחרת מכינים את תערובת הגבינה:
משרים את הג'לטין ב-2 כפות מים קרים כמה דקות, מוסיפים רבע כוס מים רותחים מערבבים עד להמסה ומצננים מעט. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה, בקערה נפרדת מערבבים את שאר החומרים, מוסיפים לג'לטין 2 כפות מהגבינה מערבבים ומחזירים לקערה תוך בחישה לאיחוד מלא.
9. מקפלים בעדינות את תערובת הגבינה אל הקצפת.
10. מוציאים את מוס התמרים מהמקרר ומשחררים בעדינות את הרינג והשקף, המוס ישאר יציב במרכז.
11. בזהירות שופכים את תערובת הגבינה מסביב למוס התמרים, מיישרים ומכניסים למקרר לשש שעות לפחות.
12. מקשטים בתמרים, בפרחי קצפת ועלי נענע.

דרג: