עוגת גבינה ומוס תותים

עוגה קלת הכנה ומושלמת לאירוח חורפי

מאת: שני ברבי

דרג:
עוגת גבינה ומוס תותים
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: תבנית 26

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס
  • 1 חבילה ביסקוויטים פתי בר וניל
  • 100 גרם חמאה
  • למלית גבינה:
  • 1 שקית ג'לטין
  • 750 גרם גבינה לבנה
  • 150 גרם שוקולד לבן
  • 1 חבילה שמנת מתוקה
  • 1/4 כוס סוכר
  • למוס תותים:
  • 2 כוסות תותים (קפואים )
  • 1 שקית ג'לטין

אופן הכנה:

1. טוחנים את הביסקוויטים היטב עם מוט בלנדר, ממיסים חמאה ומוסיפים לביסקוויטים, מהדקים היטב בתבנית עגולה ומכניסים למקפיא עד השלב הבא.
2. ממיסים 1 שקית ג'לטין עם רבע כוס מים רותחים ומצננים, ממיסים את השוקולד הלבן ומוסיפים את הג'לטין, מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה.
3. בקערה אחרת מערבבים את הגבינה עם רבע כוס סוכר ומוסיפים לתערובת השוקולד.
4. מקציפים שמנת מתוקה ומקפלים לתוך תערובת הגבינה והשוקולד, יוצקים על הביסקוויטים שהוצאנו מהמקפיא ומקפיאים שוב למשך שעתיים.
הכנת המוס
1. טוחנים את התותים במוט בלנדר.
2.מחממים את התותים בסיר על אש נמוכה,ממיסים שקית ג'לטין עם רבע כוס מים רותחים, מצננים מעט ומוסיפים לתותים (לא להרתיח!)
3. מצננים ושופכים על העוגה הקפואה, מקשטים עם תותים או סוכריות ומקפיאים את העוגה.
4. מוציאים רבע שעה לפני ההגשה.
 
דרג: