עוגת גבינה ומוס מרשמלו

עוגה יפיפייה עם מוס שניתן לזלף ומוסיף טעם נהדר לעוגה

מאת: כרמית דהאן

דרג:
עוגת גבינה ומוס מרשמלו
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 8

סוג תבנית / כלי: תבנית 24 או רינג 24

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לתחתית העוגה
  • שרוול אחד של פתי בר
  • 100 גרם חמאה
  • 2 כפות סוכר
  • לציפוי
  • גביע וחצי שמנת חמוצה
  • חצי שקית אבקת סוכר
  • למוס מרשמלו
  • 10 חתיכות מרשמלו
  • מיכל שמנת מתוקה 250 מ"ל
  • מעט צבע מאכל ורוד
  • מיכל שמנת מתוקה 250 מ"ל להקצפה

איך מכינים:

1. מביאים את השמנת לרתיחה (מיכל אחד), מוסיפים את המרשמלו ומערבבים עד להמסה.

2. מוסיפים מעט צבע מאכל, מעבירים למקרר למספר שעות עד שהתערובת יציבה מאד. 

3. מקציפים את התערובת עם מיכל שמנת מתוקה עד לקבלת מוס חלק.

4. טוחנים את הפתי בר לפירורים, מוסיפים חמאה מומסת וסוכר.

5. מערבבים ומרפדים תחתית של תבנית אפיה. מקפיאים לעשרים דקות, מערבבים את הגבינות עם הסוכר, מוסיפים ביצים בכל פעם ביצה ומערבבים.

6. מוסיפים את האבקות ומערבבים עד שאין גושים. יוצקים מעל תחתית הפתי בר ואופים בחום של 150 מעלות כשעה וחצי.

7. מוציאים ויוצקים את הבלילה של השמנת החמוצה, מחזירים לתנור לעוד כעשר דקות ומכבים את התנור. מצננים שעה עד שעתיים בתנור, מעבירים למקרר למספר שעות מזלפים מעל את המוס מרשמלו.

דרג: