עוגת גבינה ולוטוס

עוגה קלה להכנה מקושטת וטעימה להפליא

מאת: כרמית דהאן

דרג:
עוגת גבינה ולוטוס
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 8

סוג תבנית / כלי: תבנית 24 או רינג 24

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • חבילת עוגיות לוטוס טחונות למרקם חולי
  • 100 גרם חמאה
  • 2 כפות סוכר
  • מיכל גדול שמנת מתוקה 500 מ"ל
  • 500 גרם גבינה לבנה5% או9%
  • אינסטנט פודינג וניל
  • גביע גבינת שמנת נפוליאון
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 25 גרם חמאה
  • 4 כפות חלב
  • רבע כוס סוכר
  • 7 גרם ג'לטין (חצי שקית)
  • 1/3 כוס חלב
  • לטבעת שוקולד
  • 100 גרם שוקולד לבן
  • מספר טיפות צבע מאכל ג'ל

אופן הכנה:

1. שמים את הג'לטין בצלחת זכוכית ומוסיפים 1/3 כוס חלב. מניחים בצד, הגרגירים יספחו את הנוזל.

2. ממיסים את החמאה 100 גרם במיקרו, שופכים על עוגיות הלוטוס הטחונות.

3. מוסיפים 2 כפות סוכר, מערבבים, מעבירים לתבנית ומשטחים ומהדקים.

4. מקפיאים את התחתית לרבע שעה.

5. שוברים את השוקולד לקוביות, מניחים בקערה, מוסיפים 25 גרם חמאה, מוסיפים 4 כפות חלב וממיסים במיקרוגל. מערבבים לתערובת חלקה.

6. מחממים את הג'לטין 10 שניות במיקרו (לא יותר), מוסיפים לג'לטין כף אחת מהשוקולד הלבן, מערבבים (השוואת טמפ') ויוצקים את הג'לטין לקערת השוקולד הלבן.

7. במיקסר שמים את השמנת המתוקה והאינסטנט פודינג וניל, מקציפים לקצפת יציבה.

8. בקערה נפרדת מערבבים את הגבינות עם סוכר, מוסיפים את השוקולד הלבן ומערבבים לתערובת חלקה.

9. מקפלים את הקצפת לתוך הגבינות חצי מהכמות, מקפלים היטב ואז את שאר הקצפת שנותרה מקפלים לתערובת חלקה.

10.שופכים מעל תחתית הלוטוס ומכניסים להקפאה למספר שעות.

11. מחממים חצי קופסא של ממרח לוטוס במיקרו, מערבבים לתערובת חלקה.

12. מוציאים את העוגה מהמקפיא, שופכים את ממרח הלוטוס, מזיזים את התבנית מצד לצד עד שממרח הלוטוס ממלא את שטח העוגה. מחזירים להקפאה. 

13. אחרי שהעוגה קפואה אפשר לקשט אותה. להפשיר כרבע שעה לפני הגשה והיא נשמרת מעולה גם במקרר. 

14. כשהעוגה קפואה ממיסים את השוקלד הלבן בבן מארי מוסיפים צבע מאכל ומערבבים היטב. מורחים את השוקולד על שקף בקוטר העוגה, מצמידים את השקף על העוגה הקפואה ומכניסים להקפאה לרבע שעה.

מוציאים מההקפאה ומשחררים בזהירות את השקף אפשר לזלף פרחים מקצפת.

דרג: