עוגת גבינה וטראפלס

עוגת שכבות סופר-עשירה של גבינה ושוקולד

מאת: אולגה ציגנוק

דרג:
עוגת גבינה וטראפלס
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 12-14 מנות/תבנית 26

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • 200 גרם עוגיות פתיבר
  • 100 גרם אגוזים
  • 70 גרם חמאה
  • בסיס גבינה:
  • 250 מ"ל שמנת עמידה להקצפה 38%
  • 250 גרם גבינת שמנת 20%-25%
  • 500 גרם גבינה 9%
  • 150 גרם סוכר
  • מיץ/גרידת לימון
  • 4 ביצים
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • לציפוי:
  • 200 גרם טראפלס או שוקולד
  • 50 מ"ל שמנת עמידה להקצפה 38%

אופן הכנה:

 אופן הכנה: 1. מערבבים פתיבר עם אגוזים וחמאה. מעבירים לתבנית ואופים כ-5-10 דקות.
2. מקציפים שמנת עם 2 כפות סוכר.
3. מקציפים גבינה 9% וגבינת שמנת עם סוכר. מוסיפים ביצים, אבקת אפיה ולימון.
4. מערבבים בזהירות בין תערובת הגבינות והשמנת המתוקה.
5. מעבירים לתבנית. את התבנית עוטפים בנייר כסף ושמים בכלי מלא במים.
6. אופים כשעה ו-10 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות.
7. מקררים עוגה בתנור.
8. ממיסים טראפלס/שוקולד בתוך שמנת להקצפה. יוצקים על העוגה ומקררים כ-6 שעות.  
דרג: