עוגת גבינה וטראפלס

קבלו את המתכון הזוכה בתחרות מתכוני עוגות הגבינה "יפה בלבן" 2013

מאת: חמדה מזרחי \

מקור מתכון: מתכון ישן שנמצא בבית

דרג:
עוגת גבינה וטראפלס
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • בסיס:
  • כוס וחצי קמח
  • 1כפית אבקת אפיה
  • 3 חלמונים
  • רבע כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 125 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • לטראפלס (להכין מראש):
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה
  • 450 גרם שוקולד חלב קצוץ דק
  • אבקת קקאו לציפוי
  • אגוזים מסוכרים
  • 1 שקית ג'לטין
  • רבע כוס חלב
  • 250 גרם שוקולד לבן
  • 750 גרם גבינה לבנה 9%
  • 1 גבינת שמנת 30%
  • 2 שמנת מתוקה להקצפה
  • חצי כוס סוכר

אופן הכנה:

אופן הכנה:

בסיס:

1. מחממים את התנור ל 180 מעלות
2. במיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, אבקת אפיה, סוכר, סוכר וניל וחמאה, מעבדים לתערובת פירורים ולאחר מכן מוסיפים את החלמונים בלחיצות קצרות עד לקבלת בצק.
3. מהדקים אל התבנית את הבצק ואופים בערך כ 20 דקות עד להזהבה. מצננים.

טראפלס:

1. מחממים את השמנת המתוקה על אש נמוכה, לאחר שרתחה מערבבים אותה עם השוקולד חלב עד להמסה מלאה. מניחים במקרר למשך 2-3 שעות .
2. לאחר שצונן היטב והתגבש מגלגלים לכדורים ומצפים באבקת קקאו. (אם השוקולד מתחיל להתחמם בידיים וקשה לגלגלו מחזירים ל10 דקות למקרר ולאחר מכן להמשיך לגלגל לכדורים).
3. ניתן לצפות חלק מהכדורים בברס ולעטר את העוגה.

מלית:

1. מערבבים  בקערית את הג'לטין והחלב ומניחים בצד כ-10 דקות.
2. את השוקולד הלבן ממיסים בבן מארי או במיקרוגל בפולסים של 30 שניות כל פעם.
3. מחממים את הג'לטין במיקרוגל כ-30 שניות ומערבבים (בזריזות על מנת שלא יתקשה) עם השוקולד הלבן המומס.
4. את השמנת המתוקה מקציפים עם הסוכר ולאחר מכן מוסיפים את הגבינות והשוקולד הלבן ומערבבים לתערובת אחידה.

הרכבת העוגה:

1. על הבסיס שמים כמחצית מהטרפאלס אשר מצופים באבקת קקאו ומעליהם שמים חצי מהמלית. לאחר מכן שמים את הטרפלס הנותרים ומכסים הכל בשאר המלית.
2. משאירים בהקפאה כל הלילה, ולאחר מכן מעבירים למקרר.

לקישוט:
ניתן לעטר בטרפלס המצופים בברס ואם נשאר גם בטראפלס המצופים באבקת קקאו.


דרג: