עוגת גבינה וטופיפי

עוגה ממכרת

מאת: כרמית דהאן

דרג:
עוגת גבינה וטופיפי
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 8

סוג תבנית / כלי: רינג 24 גובה 10

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס
  • שקית וחצי פירורי בסקוויט (נמכר בכל סופר)
  • חמישים גרם שקדים טחונים
  • 3 כפות סוכר
  • 180 גרם חמאה מומסת
  • למלית
  • 3 גביעי גבינת שמנת בטעם טבעי נפוליאון 16%
  • גביע גבינה לבנה 5%
  • חצי כוס סוכר
  • חצי שקית אינסטנט פודינג וניל
  • 4 ביצים
  • כף תמצית וניל איכותית
  • גרידה מלימון אחד
  • כף מיץ לימון
  • לרוטב טופי
  • מיכל שמנת מתוקה 250 מ"ל
  • 15-20 סוכריות טופי בטעם קרמל

איך מכינים:

1. בתבנית 24 מרופדת בנייר אפיה כולל הדפנות (אפשר לוותר על הדפנות ולעשות רק את התחתית), מחממים תנור ל160 מעלות.

2. מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים חמים, מערבלים את הגבינות (המלצה שלי להשאיר את הגבינות כשעתיים בטמפ' החדר), מוסיפים את האינסטנט פודינג, הסוכר, גרידת הלימון והמיץ לימון.

3. מוסיפים את הביצים. ביצה אחת אחרי השניה בודקים שאין גושים ומוזגים את הבלילה לתבנית.

4. אופים כשעה עד שעה ורבע עד שהעוגה מתייצבת היטב בצדדים ועדין רוטטת במרכז.מצננים בטמפ' החדר.

5. מכינים רוטב טופי: מרתיחים את השמנת בסיר מוסיפים את הסוכריות, מערבבים עד שהסוכריות נמסות, מצננים ושופכים על העוגה. שומרים לילה במקרר לפני שמגישים.

דרג: