עוגת גבינה ודואט שוקולד

עוגת גבינה מושלמת עם שוקולד

מאת: אננא ובר

דרג:
עוגת גבינה ודואט שוקולד
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: מנות 12/תבנית 26

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1 ורבע כוס קמח
  • 1/4 כוס קקאו
  • 120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • 1 חלמון
  • 2 כפות מים קרים
  • לתערובת הגבינה:
  • 750 גרם גבינה לבנה 5%
  • 1 שמנת חמוצה
  • 5 ביצים
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 1/4 שמנת מתוקה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 3/4 כוס סוכר
  • 4 כפות קורנפלור
  • 4 כפות פודינג וניל
  • 1 כוס שוקולד צ'יפס
  • לגנאש:
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה

אופן הכנה:

אופן הכנת הבסיס:

1. מעבדים את חומרי הבסיס במעבד המזון. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
2. מחממים תנור ל-170 מעלות.
3. מרדדים את הבצק לעיגול בעובי 1/2 ס"מ. אופים כ-15 דקות.

אופן הכנת תערובת הגבינה:

1. ממיסים בבן מארי שוקולד לבן ושמנת מתוקה.
2. מפרידים ביצים. מקציפים את החלבונים עם מחצית מכמות הסוכר.
3. מקציפים את החלמונים עם סוכר וניל ויתרת הסוכר.
4. מערבבים גבינה, שמנת חמוצה, קורנפלור ופודינג וניל.
5. לקערת הגבינה מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים היטב.
6. מוסיפים את החלמונים המוקצפים ומערבבים היטב.
7. מוסיפים את קצף החלבונים ומערבבים בעדינות בתנועת קיפול.
8. לאחר קבלת תערובת אחידה מוסיפים כוס שוקולד צ'יפס.
9. יוצקים את התערובת על הבסיס האפוי מראש.
10. בתחתית התנור שמים תבנית עם מים רותחים.
11. מחממים תנור ל-200 מעלות. אופים כ-10 דקות, מורידים את טמפרטורת התנור ל-140 מעלות ואופים כשעה וחצי.

אופן הכנת הגנאש:

1. בקערה חסינת חום שוברים את השוקולד.
2. בסיר מרתיחים את השמנת המתוקה. יוצקים על השוקולד ומערבבים עד להמסה.
3. יוצקים את הציפוי לאחר שהעוגה התקררה. מניחים במקרר לשעתיים עד להתייצבות הציפוי.
דרג: