עוגת גבינה וגנאש שוקולד לבן

עוגת גבינה אוורירית על בסיס עוגיות חמאה ואגוזים ובציפוי קרם שמנת ושוקולד לבן, נהדרת לאירוח בחג שבועות ובכל עת

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת גבינה וגנאש שוקולד לבן
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 8 מנות/תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לגנאש:
  • 1 מיכל שמנת עמידה לקצפת 38% מסדרת השף הלבן
  • 150 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות
  • לבסיס:
  • 200 גרם עוגיות חמאה טחונות
  • 50 גרם אגוזי מלך קצוצים
  • 100 גרם חמאת תנובה מומסת
  • למלית:
  • 750 גרם גבינת תנובה 5% או9%
  • 1 גביע גבינת קולאז’ נפוליאון בטעם טבעי
  • 1 כוס סוכר
  • 4 ביצים
  • 2 כפות קורנפלור או קמח

אופן הכנה:

הכנה:
1. שמים את השמנת בסיר ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש, מוסיפים את השוקולד ובוחשים עד שיימס. מקררים למשך לילה. למחרת מקציפים לקציפה אחידה.
2. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות), מערבבים בקערה את כל מרכיבי הבסיס ומהדקים על תחתית תבנית משומנת. מהדקים ושומרים במקרר.
3. טורפים בקערה את כל מרכיבי המלית לבלילה אחידה, יוצקים לתבנית ואופים כ-50 דקות, עד שהעוגה יציבה וזהובה.
4. מעבירים סכין בין דופן העוגה לתבנית, ומצננים. מורחים מעל את קציפת השוקולד הלבן ומעטרים אם רוצים בפירות העונה.
 
דרג: