עוגת גבינה וברנפלקס

עוגה מיוחדת עם ברנפלקס חמוציות וצימוקים

מאת: אביב עינת

דרג:
עוגת גבינה וברנפלקס
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: מנות 12/תבנית 26

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לתחתית:
  • 2 כוסות ברנפלקס פינוקים – עם תוספת חמוציות וצימוקים
  • 2 כפות סוכר
  • 70 גרם חמאה מומסת
  • לעוגה:
  • 750 גרם גבינה לבנה
  • 2 שמנת של פעם 15%
  • 2 סוכר וניל
  • למילוי ולקישוט:
  • 6 כפות סוכר
  • 3 חלמונים גדולים
  • 200 גרם חמאה
  • כפית תמצית וניל
  • אבקת סוכר

אופן הכנה:


1. מקציפים את החלמונים עד לקצף יציב ומוסיפים את 2 כוסות הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב.
2. בקערה נפרדת שמים את הגבינה, סוכר הוניל והחלמונים.
3. מעבירים בעדינות את הקצף לקערת הגבינה ומערבבים בתנועות עטיפה עד לפיזור אחיד.
4. תערובת אחת מעבירים לתבנית אפיה מרובעת ותערובת נוספת מעבירים לתבנית אפיה A8.
5. האפיה מתחלקת ל-2 שלבים: 10 דקות ראשונות של 200 מעלות ו-40 דקות נוספות בחום של 150 מעלות.
6. העוגה מוכנה כשקיסם יוצא נקי ללא תערובת גבינה. נותנים לעוגה לנוח למשך שעה בתנור עד להתייצבות.
7. את העוגה של התבנית הגדולה מניחים על משטח ומעליה את הקטנה יותר.
8. לקישוט מפזרים אבקת סוכר (רק לאחר שהעוגה הצטננה), ושופכים את הקרם מעל.

דרג: