עוגת גבינה ובננות

עוגת גבינה כיפית וקיצית עם בננות מתוקות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת גבינה ובננות
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן עבודה: 30 דקות

כמות מנות: 6 מנות/ תבנית עגולה בקוטר 24 סי״מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1/2 1 כוסות קמח
  • 1/3 כוס סוכר חום
  • 90 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 2 חלמונים
  • 1 כף מים קרים
  • לשכבת גבינה:
  • 500 גרם גבינה לבנה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 2 בננות בשלות גדולות, מרוסקות למחית חלקה
  • 3 ביצים
  • 3 כפות מייפל
  • 2 כפות קורנפלור

אופן הכנה:

1. שמים במעבד מזון את הקמח, הסוכר והחמאה, ומערבלים בפולסים קטנים עד שנוצרת תערובת פירורית.
2. מוסיפים את החלמונים והמים ומערבלים שוב. 
3. מעבירים את התערובת למשטח מקומח ולשים רק עד שמתקבל בצק חלק. לאחר מכן, יוצרים מהבצק כדור ועוטפים אותו בניילון נצמד. מקררים במקרר במשך 30 דקות.
4. משטחים את הבצק על בסיס ודפנות התבנית. דוקרים את הבצק במזלג, מכסים ושמים במקרר לכ-30 דקות נוספות.
5. את הבצק הקר מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות. אופים אפיה חלקית במשך 20 דקות, עד שהבצק מזהיב. לאחר מכן מצננים.
6. בינתיים, שמים בקערת המיקסר את הגבינה, הסוכר ותמצית הווניל וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה.
7. מוסיפים את מחית הבננה, הביצים, המייפל והקורנפלור. טורפים שוב לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
8. שופכים את התערובת על תחתית הבצק הקרה.
9. אופים בתנור שחום מראש לחום של 180 מעלות כשעה ורבע, עד שהעוגה מתייצבת.
10. מצננים בתנור כשדלתו פתוחה מעט. מכסים ושומרים במקרר שלוש שעות לפחות לפני ההגשה.
דרג: