עוגת גבינה ובננה

שילוב נפלא של גבינה ובננה בעוגה נהדרת

מאת: דקלה רוזנפלד פירסט

דרג:
עוגת גבינה ובננה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 150 גרם ביסקוויטים מרוסקים
  • 75 גרם חמאה מומסת
  • 700 גרם גבינת שמנת
  • 2/3 כוס סוכר לבן
  • 2 כפות קורנפלור
  • 3 ביצים
  • 2 בננות מעוכות
  • 250 גרם שמנת מתוקה של קצפת.
  • 2 כפיות תמצית וניל

אופן הכנה:

אופן הכנה:
1. בסיס: 
מערבבים בקערה את הביסקוויטים עם החמאה ומניחים בתבנית מרופדת ועגולה בגודל 28 או 26 (בתבנית 28 זה פשוט יצא יותר פחות כמות בגובה).
2. בלילה: 
מערבבים במיקסר את גבינת השמנת במהירות בינונית עד שהיא נהיית קרמית, מוסיפים את הסוכר והקורנפלור, ממשיכים לערבל ומכניסים את הביצים אחת אחת בכל פעם ומוודאים שהן נבלעו טוב בבלילה.
3. . מוסיפים אחד אחרי השני את הבננות, השמנת המתוקה ותמצית הווניל.
4. שופכים לתבנית ומניחים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך כ 20-25 דקות עד שהבלילה יחסית יציבה ומלמעלה יש גוון חום בהיר.
5. מוציאים ומצננים  עד לטמפרוטורת החדר ואז מכניסים למקרר ללא כיסוי למשך של 6 שעות לפחות.
אפשר לקשט מלמעלה בבננות או שוקולד מומס.

דרג: