עוגת גבינה וביסקוויטים

עוגת גבינה עשירה עם בסיס ופירורי ביסקוויטים

מאת: ליהי ישראלי

דרג:
עוגת גבינה וביסקוויטים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 10-12

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 500 גר' גבינה לבנה
  • 2 ביצים
  • 4 כפות קמח תפוח אדמה
  • 1 כוס סוכר + 2 כפות
  • 1 שקית סוכר וניל
  • ½ חבילה מרגרינה
  • 1 כפית יין מתוק
  • 1 שרוול ביסקוויט שחור מפורר
  • 3 ביסקוויטים מפוררים
  • קורט מלח גס
  • 1 מיכל שמנת חמוצה
  • 1 מיכל שמנת מתוקה

אופן הכנה:

אופן הכנה:
1. מפוררים בידיים את שרוול הבסקוויטים. ממיסים 1/4 מרגרינה במיקרו ומערבבים עם הבסקוויטים. מוסיפים כפית יין ומהדקים ומישרים בתבנית.
2. מקציפים 2 ביצים עם כוס סוכר. מוסיפים סוכר וניל, קופסא גבינה, מעט רום, 1/4 מרגרינה רכה ואת קמח תפוחי האדמה - עד לקצף אחיד.
3. מכניסים לתנור שחומם מראש למשך 35 דקות ב-170 מעלות.
4. מערבבים בקערה 1 שמנת חמוצה עם 2 כפות סוכר. שופכים חצי מכמות התערובת על העוגה לעוד 10 דקות בתנור.
5. אחרי 10 דקות מוציאים את העוגה, מצננים ושופכים עליה את החצי השני של תערובת השמנת.
מקציפים שמנת מתוקה לקצף יציב. מפזרים את הבסקוויטים המפוררים.
דרג: