עוגת גבינה ואוריאו ללקק את האצבעות

עוגת גבינה עם עוגיות אוריאו, נימוחה ונמסה בפה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אילנה אלגוזי

דרג:
עוגת גבינה ואוריאו ללקק את האצבעות
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • חבילת עוגיות אוריאו (16 עוגיות)
  • לבלילה:
  • 150 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות או במטבעות
  • 60 מ"ל חלב
  • 60 מ"ל אייריש קרים
  • 25 גרם חמאה
  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם ווניל
  • 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 50 גרם סוכר
  • חבילת עוגיות אוראו (16 עוגיות) שבורות לחתיכות קטנות
  • לעיטור:
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • עוגיות מיני אוראו

אופן הכנה:

1. מרפדים את דפנות תבנית האפייה בשקף לאפייה. מניחים על גבי תבנית קטנה.
2. במעבד מזון טוחנים את עוגיות האוריאו לפירורים דקים. ממיסים את החמאה ומערבבים אותה עם פירורי העוגיות. משטחים את התערובת בתחתית התבנית ומהדקים.
3. ממיסים יחד במיקרוגל: חמאה, שוקולד, חלב וליקר. מערבבים היטב עד להמסה מלאה של החמאה והשוקולד. מצננים מעט. 4. במקביל מערבבים את הגבינה יחד עם אבקת האינסטנט פודינג.
4. מאחדים בין התערובות עד לקבלת תערובת אחידה.
5. בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לתוך תערובת הגבינה. מוסיפים את שברי העוגיות ומקפלים לתוך התערובת. מעבירים את התערובת לתבנית קפיץ. מיישרים את פני העוגה. מעבירים למקרר למשך לילה.
6. מגישים: מעבירים את התבנית לטמפרטורת החדר ומסירים את הרינג ואת השקף. מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת הסוכר. מעבירים לשק זילוף עם פייה בצורת כוכב ומעטרים את העוגה. מוסיפים עוגיות מיני אוראו. מפשירים לגמרי.

דרג: